StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

ZAŠTO JE NAKON UTAKMICE BIO LJUT KOBEŠĆAK? 'Ha, tek smo sad u problemima!'

Piše PSD.
26. svibnja 2017. - 13:18

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Prvo je odradio obvezu za LEN-a TV. Išao je prvi jer prvo govori trener pobjedničke momčadi, a potom poražene. Zbog toga je Theodoros Vlachos, trener Olympiacosa čekao dok Vjekoslav Kobešćak reče što ima nakon Jugovog trijumfa  na lijepom plavom Dunavu 11:8 s kojim je izborio polufinale.

Kad je Kobešćak odradio prvu obvezu, čekala ga je druga. Vjeko, majstorski u napadu te u obrani u prve dvije četvrtine protiv Olympiacosa...

- ..uf. Da, i onda se dogodila crna rupa - odmah je dodao Kobešćak. Stoji, ali prvo smo htjeli čuti što ima reći Jugov trener o tih 7:2 u prve dvije četvrtine.

- Nismo očekivali kako ćemo postići toliko pogodaka. Možda nas je to malo i iznenadilo te smo bili u situaciji da se pitaš kako igrati protiv Olympiacosa kad imaš pet razlike. Upitaš se isto tako i možeš li čuvati tu prednost? Teško, zar ne? Srećom, vratili smo se nakon izjednačenja s dva pogotka Xavija (Garcia), spojili pritom dvije tri obrane nakon što smo primili nesretno i nespretno nekoliko pogodaka. Poslije smo bili puno bolji iako se u zadnjoj četvrtini vidjelo kako smo mi, te Olympiacos ostali malo bez snage. Takav je bio ritam utakmice.

Ljut je kao ris bio Kobešćak na kraju utakmice. Dobro se čulo kad je 'zagrmilo'. Nije to skrivao ni u miks zoni.

- Jer je bilo malo nediscipline. Na ovakvim turnirima nema tolerancije prema bilo kakvim prigovorima na odluke sudaca…

Zaiskrilo je među igračima. Marko Bijač je uletio između Paula Obradovića i Alberta Espanola te smirivao situaciju pred kraj utakmice.

- To se ne smije događati. Prošle godine smo imali dobru školu što se toga tiče. Ne treba nam to opet.

Mislio je Kobešćak na isključenja Pava Markovića u završnici utakmice protiv PRO Recca zbog čega Pavo nije mogao igrati dan poslije protiv Olympiacosa, a Jug CO je u tom finalu bio s igračem manje u zapisniku. Naravno, zbog te situacije Jug CO umalo nije prolio sve što je dobro napravio u tom polufinalu. PRO Recco je tako dobio peterac iz kojeg je izjednačio u izgubljenoj situaciji te izborio peterce. Srećom, u odluci na peterce Jug je bio pravi. Ali, pustimo sad što je ovaj put moglo biti i što bi bilo da je bilo. Vratimo se na ono što je bilo. U bazenu Jug CO je dobio u četvrtfinalu Olympiacos s 11:8 te se plasirao u polufinale. Je li Kobešćak imao kakve posebne zadatke uoči utakmice? Sad ih može otkriti, zar ne?

- Imali smo, a imali smo sreću da ni ove godine Fountoulis nije bio u potpunosti spreman i tu smo imali manje opasnosti. Zadatak je bio zaustaviti njihove centre što smo manje-više dobro odradili. Njihovi centri omogućavaju njima taj pozicijski napad, da bude lepršav, s odličnim šutevima. Zatim, imali smo i par kontri. Igrač više je bio tako, tako… Ukratko, to je bilo to, a to mora biti bolje.

Mora jer je sad protivnik PRO Recco?

- Ha, tek smo sad u problemima. Treba se pripremiti za PRO Recco u jedan dan. Uglavnom, trebamo biti plivački jaki da bi parirali PRO Reccu. Obranu moramo odigrati bolje nego protiv Olympiacosa. U napadu bez straha. Moramo plivati, ako ne budemo imali snage plivati čitavu utakmicu, onda neće biti dobro.

Je li sad zabrinjava to što ste se istrošili protiv Olympiacosa, što je bilo vidljivo u posljednjoj četvrtini?

- Ne, dovoljno je vremena za odmoriti se jer sprema nama ne bi trebala biti problem. Stoji da je PRO Recco, jer je bio slobodan u četvrtfinalu, u prednosti. Ali... Kaže, dosta toga treba biti bolje nego protiv Olympiacosa kako bi imali priiku dobiti Recco.

Polufinale između Jug CO i PRO Recca igra se u Duna Areni u petak, 26. svibnja u 19 sati (HTV2). U drugom polufinalu, od 20.30 sati, ogledat će se dvije mađarske momčadi, Szolnoki i Eger. Program u petak otvaraju u 17.30 sati Olympiacos i Brescia, koji igraju za peto mjesto.

17. travanj 2024 00:56