StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/FINAL SIX EUROPSKE LIGE PRVAKA

S KRUNOM OTIŠLI U BUDIMPEŠTU, HOĆE LI SE S NJOM I VRATITI? Možemo se nadati uspjehu samo ako budemo pravi, najbolji ove sezone!

24. svibnja 2017. - 12:39

Jugaši su napustili jutros Gruž te sele na Duna Arenu, velebno plivalište u Budimpešti, koje je izgrađeno za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima što se u glavnom gradu Mađarske održava u drugoj polovici srpnja. Final Six, završni turnir vaterpolske Lige prvaka, koji počinje sutra i traje do subote, 27. svibnja, dođe kao generalna proba, provjera je li sve napravljeno na novom objektu kako treba, tj. treba li što još popraviti kako ne bi bilo problema za gotovo dva mjeseca.

Za razliku od bazena, koji prima 15.000 gledatelja, tu će plivači biti glavni za vrijeme Svjetskog prvenstva, sudionici Final Six-a europske vaterpolske Lige prvaka nemaju mogućnost popraviti nešto ako ne bude dobro. Jugaši su branitelji naslova prvaka, ali nemaju, kao što nisu imali ni prošle godine, imperativ. Teret prvog favorita je (opet) na PRO Reccu.

Hrvatski i europski prvak, i vlasnik još puno toga, mora dobiti Olympiacos kako bi stigao do polufinala i ogleda s PRO Reccom, koji je, kao pobjednik skupine, isto kao i Szolnoki, slobodan prvi dan Final Six-a. Finalisti prošlogodišnjeg završnog turnira otvaraju ovogodišnji: Jug CO i Olympiacos igraju u četvrtak, 25. svibnja s početkom u 19 sati. Prošle godine 6:4 u finalu za Jug CO!

Gruž je danima okrenut isključivo Olympiacosu. O PRO Reccu će razmišljati ako opet bude u Budimpešti uspješniji od najbolje grčke momčadi. Vjeko Kobešćak i ekipa sve znaju o Olympiacosu. Danima bi mogli pričati o njemu. Što se njih tiče, svaki put ove sezone, kad se odlučivalo o trofejima, kad je trebalo biti pravi - bili su pravi. 

- Da, ova momčad je bila najbolja svaki put kad je bilo najvažnije. Odgovor na pitanje, hoćemo li opet biti pravi, dati će tek utakmica. Sve smo radili da bi opet tako bilo. Iskusna smo momčad. Međutim, treba naglasiti kako snaga suparnika i s opet pogođenom formom ne znači pobjedu, već se takvi, opet pravi, najbolji, možemo nadati uspjehu - istaknuo je Jugov trener.

Prvi trening u Duna Areni Jugaši će odraditi večeras. Trenirati će i sutra prijepodne, na dan utamice. HTV izravno prenosi ogled između Jug CO i Olympiacosa. Drugo četvrtfinale između ZF Egera i Brescie, pobjednik će na Szolnoki u polufinale, počinje u četvrtak u 20.30 sati.

20. travanj 2024 13:39