StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA EUROPA

SANDRO PRVAK ITALIJE Računica i Sutić u finalu prenstva Francuske!

21. svibnja 2017. - 01:58

Nakon što je Andro Bušlje osvojio naslov prvaka Grčke s Olympiacosom, još jedan Dubrovčanin slavi izvan svoje Domovine naslov državnog prvaka, i to Sandro Sukno u Italiji s PRO Reccom (na slici), koji je 31. puta prvak Italije, 12. put za redom, a u zadnjih šest finala dobio je Bresciu. Ove godine na Final Six-u prvenstva Italije: PRO Recco – Brescia 13:6. Prvi strijelac finala te novog trijumfa PRO Recca bio je upravo Sukno, koji je postigao 3 pogotka. Sukno je ove sezone osvojio u Italiji duplu krunu. PRO Recco je slavio i u Kupu Italije.

Još dvoje Dubrovčana, bivših Jugaša, na korak je do istog. U Francuskoj je Starassbourg kojeg vodi Igor Računica, a za kojeg igra Nikola Sutić, izborio finale prvenstva. Izbacio je Nicu u dvije utakmice polufinala s ukupnih 17:13. Nakon poraza u prvoj utakmici u Nici s 9:8, u drugoj, uzvratnoj, Starssbourg je kod kuće slavio s 9:4 te se plasirao u finale u kojem će igrati protiv Marseillea, koji je u polufinalu izbacio Montpellier.

Inače, Olympiacos u Grčkoj nije uspio osvojiti duplu krunu. Poražen je ove subote u finalu Kupa od Vouliagmenija s 8:7 (Andro Bušlje nije igrao za Olympiacos jer samo dva stranca imaju pravo nastupa u Kupu Grčke, nastupili su Josip Pavić i Mlađan Janović). Olympiacos je suparnik Jugašima prvog dana Final Six-a europske Lige prvaka, koji se u Budimpešti igra od 25. do 27. svibnja. Uspješnii iz ogleda Jug CO - Olympiacos će dan poslije u polufinalu igrati protiv PRO Recca.

25. travanj 2024 01:06