StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Jug CO četvrti, Cavtat peti, KPK jedanaesti

7. svibnja 2017. - 19:41

Poraz Jug CO u posljednjem nastupu u Rijeci na završnom turniru prvenstva Hrvatske za nade. Bolji je sa 4:3 bio splitski Jadran te je momčad trenera Željka Vukčevića na kraju četvrta. Pobjeda je Jugašima donosila drugo mjesto i srebrnu medalju. U tome na kraju nije uspjela. Domaćin, riječko Primorje EB, i prije zadnjeg kola razigravanja za poredak od 1. do 4. mjesta je bilo osiguralo naslov. U zadnjem kolu je pobjedom protiv OVK POŠK to i potvrdilo te je utakmica Jadran Split – Jug CO bila, tko pobijedi, taj je drugi, a tko izgubi ostaje bez medalje. OVK POŠK je osvojio broncu.

Nade Jug CO su u utakmici odluke uoči zadnje četvrtine vodile protiv Jadrana s 3:2, ali u zadnjoj četvrtini 2:0 splitskog sastava. Sva tri pogotka za Jug CO postigao je Jure Jarak. Na kraju u poretku od 1. do 4. mjesta: 1. Primorje EB 9 bodova, 2. Jadran Split 4 boda, 3. OVK POŠK 2 boda, 4. Jug CO 1 bod.

Cavtat, koji je kao treći u skupini na kraju razigravao za poredak od 5. do 8. mjesta, dobio je na kraju HAVK Mladost sa 4:2 te zauzeo peto mjesto, dok je KPK kao peti u skupini igrao u završnici prvenstva za poredak od 9. do 12. mjesta. Poražen je u posljednjem nastupu od ZPK s 2:1 te je na kraju jedanaesti.

23. travanj 2024 23:32