StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Zadnje kolo odlučuje tko će u borbu za medalje!

5. svibnja 2017. - 22:01

Zadnje kolo, ogled između Jug CO i Cavtata, odlučit će o drugom putniku iz skupine 'B' u borbu za plasman od 1. do 4. mjesta. Jugašima igra i neodlučan rezultat te ukoliko uspiju, prenijet će bod osvojen protiv OVK POŠK-a. Ukoliko Cavtat dobije Jug CO, tada će momčad trenera Vlaha Lise bez boda u završni krug finalnog prvenstva Hrvatske u vaterpolu za nade.

Naime, Cavtat je u 4. kolu poražen od OVK POŠK s 5:2 (Marko Glavinić i Marko Piplica strijelci za Cavtat). Prvi je to poraz Cavtata ove sezone računajući i kvalifikacije za završni turnir, dok je Jug CO u četvrtom nastupu na finalnom turniru dobio Opatiju s 10:1 (Vlaho Pavlić 6, Jure Jarak 2, Mauro Prkoča i Lukša Čagalj po 1). Uoči posljednjeg kola u skupini 'B' vode OVK POŠK i Jug CO s po 10 bodova, Cavtat je treći s 9 bodova… Palada, ZPK i Opatija nemaju izgleda biti među dva najbolja u skupini.

U skupini 'A' se već zna kako će za plasman od 1. do 4. mjesta igrati Primorje EB i Jadran Split, a njihov međusobni ogled u posljednjem kolu odlučit će s kojim će učinkom ta dva sastava ući u završni dio. KPK je posljednji u skupini. I u 4. kolu je upisao poraz. Poražen je od splitskog Jadrana s 9:2 (Roko Krkeljaš i Paula Batinović) te će u završnom dijelu igrati za poredak od 9. do 12. mjesta.

20. travanj 2024 00:24