StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVA FINALNA UTAKMICA PRVENSTVA HRVATSKE

PRIMILI U FINALU SAMO JEDAN POGODAK Ništa nova u Hrvatskoj, tek nova potvrda kako je Jug CO svijet za sebe!

3. svibnja 2017. - 22:34

Uoči finala prvenstva Hrvatske, igra se na tri pobjede, bilježimo četiri ogleda Jug Croatia osiguranja i HAVK Mladosti u proteklom dijelu sezone. U sva četiri, dva u Regionalnoj ligi te dva u Kupu Hrvatske,  uvjerljivo je svaki put slavio dubrovački sastav. Nakon novog, petog ovosezonskog ogleda, ništa nova tek nova potvrda velike razlike u kvaliteti između dva naša najbolja sastava (Mladost je bila suparnik Jugašima i u finalu Kupa Hrvatske). Tako je to u ovom trenutku u domaćim bazenima te Jugaši očekivano hitaju prema svom 13. naslovu prvaka Hrvatske. Druga utakmica finala igra se u subotu u Zagrebu, a treća sedam dana poslije u Gružu.

Obranu igramo odlično – istaknuli su u Gružu u najavi finala protiv Mladosti. Dodali kako im je problem napad, kako tu nisu bili najbolji u posljednje vrijeme, ali kako su svaki put ove sezone pogodili formu. Tko se ne sjeća kako su u ligaškom dijelu Regionalne lige mučili se dva puta protiv Primorja EB, čak izgubili od Partizana u Beogradu, a na završnom turniru Partizan u polufinalu te hercegnovski Jadran u finalu dobili, kad se sve zbroji, čak s 33:7! Zatim kako su osvojili dva trofeja u prosincu prošle godine: europski Superkup protiv Brescie, koja je prvi pogodak postigla tek u četvrtoj četvrtini!! Potom se prošetali do naslova Kupa Hrvatske.

Sad je treći put kako trebaju biti pravi ove sezone. Opet sjajna obrana. Osjetila je to Mladost. Zvuči nevjerojatno, ali smo imali finalnu utakmicu u kojoj smo se pitali hoće li Jug CO primiti pogodak, tj. hoće li Mladost uspjeti prevariti obranu domaćina! Zagrebački sastav je u tome uspio, i to tek 3 minute i 24 sekunde prije kraja (Franko Lazić). Dakle, Jugova obrana je odolijevala 28 minuta i 36 sekundi igre u prvoj utakmici finalne serije. Ovaj podatak ćemo pamtiti.

MINUTA ŠUTNJE
Utakmica je počela minutom šutnje u spomen na preminulog Vlada Kobešćaka, prvog predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza i dugogodišnjeg čelnika zagrebačke Mladosti, inače, oca dvojice bivših reprezentativaca Hrvatske, Daria i Vjekoslava Kobešćaka. Potonji je danas trener Jug CO.

PRVA UTAKMICA FINALA Jug CO – HAVK Mladost 7:1
DUBROVNIK 
Bazen u Gružu. Gledatelja 300. Suci: Joško Prančić i Robert Tiozzo (obojica iz Splita).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrana), Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Marković (2), Ivanković, Pavličević, Benić (1), Perrone (2), Obradović (1), Popadić, Vrlić (1). Trener: Vjekoslav Kobešćak.
HAVK MLADOST: Vićan (10 obrana), Bukić, I. Milaković, Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović, Lazić (1), Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić, Marcelić, Smolčić. Trener: Ratko Štritof.
Igrač više: Jug CO 5/2, HAVK Mladost 8/0
Peterci: Jug CO 2/2, HAVK Mladost –
Četvrtine: 1:0, 3:0, 2:0, 1:1

26. travanj 2024 12:48