StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

STIŽE MLADOST, KREĆE FINALNA SERIJA ZA PRVAKA 'Ne možemo skinuti sa sebe ulogu favorita'

2. svibnja 2017. - 14:01

Kreće finalna serija za prvaka Hrvatske: Jug CO protiv zagrebačke Mladosti. Tko će prije do tri pobjede? Toliko treba za naslov prvaka. Ima li netko tko neće na postavljeno pitanje odgovoriti: Jug CO?! Većina će uz to dodati: Sve će biti gotovo u tri utakmice! Prva finalna utakmica na rasporedu je već sutra, u srijedu, 3. svibnja u Gružu s početkom u 19 sati. Druga se igra u Zagrebu u subotu, 6. svibnja, a treća u subotu, 13. svibnja. Naravno, opet u Gružu.

- Susreli smo se četiri puta s Mladosti ove sezone, što u regionalnoj ligi, što u kvalifikacijama i finalu Kupa. Sva četiri puta smo ih uvjerljivo porazili. Ne možemo skinuti sa sebe ulogu favorita – istaknuo je i Ognjen Kržić, sportski direktor Jug Croatia osiguranja, koji je u zadnjim utakmicama uz Kobešćaka na klupi za vrijeme utakmica.

Isti će prije nego je posjetio na povijest ogleda s Mladosti ove sezone reći kako se eventualne četvrta i peta utakmica finala igraju 17. svibnja u Zagrebu odnosno 20.  svibnja u Dubrovniku.

Marko Bijač i Luka Lončar, dvojica od nekoliko hrvatskih reprezentativaca u redovima Jug CO, bili su uz Kržića na konferenciji za novinare. Prvo kapetan i vlasnik kapice s brojem ‘jedan’.

- Do nedavno smo isključivo razmišljali o Final Six-u, završnom turniru europske Lige prvaka, ali nakon utakmice u Egeru smo se maksimalno posvetili Mladosti, suparniku u finalu. Mladost je mlada momčad. Raste iz utakmice u utakmicu. Većini mladih igrača je ovo prvo finale prvenstva. Prilika da se dokažu. Nemaju što izgubiti. Pokušat će naš posao obrane naslova učiniti što težim. Što se nas tiče, pokazali smo u zadnjih nekoliko utakmica da smo podignuli igru u obrani i to nam podiže samopouzdanje uoči finala domaćeg prvenstva – rekao je Bijač. Potom, pojedinačno o igračima Mladosti.

- Na vratima je Marcelić za kojeg nisam siguran da će braniti, ali tu je Vićan. Bekovi, tu je iskusni, bivši reprezentativac Ivan Milaković te Pavičić i Bašić. Dva centra su fizički jaka, Paškavlin, koji je također igrao za reprezentaciju te Brlečić. Na vanjskim pozicijama dosta mladih igrača, koji su sad bili na pripremama reprezentacije: Zović, Bukić, donedavno standardni reprezentativac, zatim Vlahović...

Mladostaše još bolje zna Luka Lončar. Ponikao je na Savi. Iz Mladosti je stigao u Juga u ljeto 2015. godine.

- S velikom većinom igrača Mladosti sam igrao i dijelio svlačionicu. Napredovali su u ove dvije godine od kada sam u Juga. Slažem se sa svime što je rečeno. Mladost ima puno mladih igrača koji su silno motivirani i koji mogu igrati u finalu bez pritiska. Na nama je opravdati ulogu favorita. Što se tiče naših zadnjih utakmica, s obranom možemo biti zadovoljni, ali je nedostajalo svježine u napadu. To treba za Final Six podići na viši nivo.

I kad je već i Final Six europske Lige prvaka bio tema na konferenciji za novinare, Lončar se osvrnuo na raspored završnog turnira, koji se igra od 25. do 27. svibnja. Jug CO prvog dana, u četvrtfinalu, ide na Olympiacos, ako prođe čeka ga dan poslije PRO Recco, a ako bi izborio finale onda bi igrao s najboljim iz trokuta: Szolnoki, ZF Eger i Brescia.

- Težak put, ali da smo izvukli i bod protiv Egera, zauzeli drugo mjesto u skupini, imali bi podjednako težak put. Sve su to odlične momčadi. Netko ima bolju ljevu stranu, netko ima bolje ovo, netko ono, ali ako želimo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, morao biti u Budimpešti na najvišoj razini – istaknuo je Lončar.

Bijač je sinoć gledao prvu utakmicu finala mađarskog prvenstva: Eger – Szolnoki.

- Szolnoki dobije u gostima Eger sa šest razlike. To govori o njihovoj snazi. Za Final Six ćemo se spremati kao da je utakmica s Olympiacosom prva i posljednja utakmica. Ako prođemo, onda ćemo razmišljati što i kako dalje.  

Potom povratak na finalnu seriju domaćeg prvenstva. Prvu utakmicu, koja se igra sutra u Gružu u 19 sati, neće prenositi televizija, i to se ne odnosi samo na prvu utakmicu, već na cijelu finalnu seriju.

- Tako je, nažalost, u ovom trenutku – dodao je Kržić. Jug CO kreće po svoju 13. 'zvjezdicu' najbolje momčadi prvenstva Hrvatske. Mladost u ovom trenutku ima dva naslova prvaka Hrvatske manje od Jug CO.

20. travanj 2024 06:00