StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

DVOKORAKOM U FINALE Gruž preko Save lovi 13. naslov prvaka Hrvatske!

22. travnja 2017. - 23:15

Jug Croatia osiguranje i zagrebačka Mladost igrat će u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Tri pobjede su potrebne za naslov. Branitelj naslova i broj jedan u doigravanju, te apsolutni favorit, Jug Croatia osiguranje je domaćin u prvoj utakmici. Druga se igra u Zagrebu, a treća u Dubrovniku. S obzirom na istaknuto, Jug CO je apsolutni favorit, teško je očekivati kako će se finalna serija odužiti na četvrtu, a kamo li na petu utakmicu. Ali, ipak. Ukoliko do njih dođe, četvrta je u Zagrebu, a peta, majstorica u Gružu.

Oba sastava su finale izborili dvokorakom. Za finale su trebale dvije pobjede. Jugaši su još jednom očekivano nadigrali Mornar BS. U drugoj utakmici polufinala u Splitu bili su bolji sa 15:4. HAVK Mladost je također nakon pobjede u svom domu, slavila i u gostima. Primorje EB – HAVK Mladost na Kantridi 8:10. Jugaši su ove sezone dobili Mornara BS u sve četiri utakmice, dva puta u ligaškom dijelu regionalne lige i sad dva puta u polufinalu doigravanja za prvaka. HAVK Mladost je pak pet puta igrala s Primorjem EB ove sezone i slavila svih pet puta. Osim dva puta u ligaškom dijelu i dva puta u polufinalu doigravanja bila je bolja i u polufinalu Kupa Hrvatske.

Nek se zna kako su Jugaši najtrofejniji. Dvanaest puta su osvajali naslov prvaka. Dva naslova manje ima HAVK Mladost. Još su slavili samo Primorje EB i OVK POŠK (Splitska banka), i to riječki sastav dva puta, a splitski jednom. 

DRUGA POLUFINALA Mornar BS – Jug CO 4:15
Jug CO:
Marko Bijač (11 obrana), Marko Macan (2), Loren Fatović, Luka Lončar (3), Maro Joković (1), Xavi Garcia (2), Pavo Marković, Kristijan Čulina (1), Nikola Pavličević, Felipe Perrone (2), Hrvoje Benić (1), Jacob Merčep (3), Toni Jarak (2 obrane), Josip Vrlić. 

19. travanj 2024 17:24