StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

TOMAŽ SAM NA SVIJETU Prijatelji stari gdje ste?

23. ožujka 2017. - 00:04

Odličnu i super zanimljivu utakmicu u Gružu u kojoj je Jug CO dobio CNA Barcelonetu 11:10 te osigurao dva kola prije kraja natjecanja u skupini plasman na Final Six europske Lige prvaka, a izbacio iz igre za završni turnir španjolskog prvaka, pamtit ćemo i po isključenjima Jugovih trenera. Činjenici kako je od njih trojice na klupi 'preživio' utakmicu jedino Tomaž Jurišić. Maro Balić i Vjeko Kobešćak su kraj ogleda s CNA Barcelonetom odgledali s tribina, točnije, sa skalina iza Jugove klupe.

Balić je isključen minutu i 29 sekundi prije kraja utakmice, a 50 sekundi poslije više na skalinima nije bio sam. Dobio je društvo. Kobešćaka su suci Boris Margeta i Michalis Birakis poslali na tribine iz istog razloga zbog kojih se tamo našao Balić. Zbog protesta na sudačke odluke. Kad je Kobešćak morao napustiti klupu do kraja utakmice je ostalo 39 sekundi.

Zbog isključenja Kobešćak i Balić neće moći biti na klupi iduću utakmicu najjačeg europskog klupskog natjecanja te će Juga 5. travnja protiv PRO Recca u Italiji s klupe voditi (samo) Jurišić.

PRO Recco je dobio u ovom 8. kolu ZF Eger kod kuće s 9:4 te je osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale Final Six-a, dakle, slobodan je prvog dana završnog turnira. Jug CO uoči zadnja dva kola ima pet bodova više od ZF Egera. U igri je još šest bodova. S obzirom na raspored još je otvoreno pitanje drugog mjesta. ZF Eger dočekuje iduće kolo Partizan, a onda mu stiže u goste Jug CO. Drugo mjesto u skupini donosi u četvrtfinalu za protivnika trećeplasirani sastav druge skupine (Brescia ili OSC), a ako se to prođe onda u polufinalu ne igraš s PRO Reccom, već ideš na pobjednika druge skupine (Olympiacos ili Szolnoki). Uglavnom, i zadnja dva kola natjecanja po skupinama bit će zanimljiva.

18. travanj 2024 23:18