StoryEditorOCM
VaterpoloVATEROLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

LUDO DOBRA UTAKMICA U GRUŽU Jug slavi: Dobar dan Budimpešta!

22. ožujka 2017. - 22:50

Prvo i najvažnije, Jug CO je u Gružu dobio CNA Barcelonetu 11:10, ne može ga više uhvatiti španjolski prvak te aktualni prvak dva kola prije kraja natjecanja u skupini može odahnuti jer je osigurao nastup na završnom turniru europske Lige prvaka, koji se krajem svibnja igra (opet) u Budimpešti. Pokušali su gosti sve kako bi zagorčali život domaćinu. Skrivili su dva peterca u zadnjim sekundama, ali su ih Jugaši tu nadmudrili. Odlučili su čuvati loptu, ne izvoditi peterac i tako im ne dozvoliti da dođu u posjed lopte i priliku izjednačiti. Kako su u tome uspjeli, slave.

Gledali smo ludo dobru i kvalitetnu utakmicu u Gružu u kojoj su se baš svi dobro oznojili, ali oznojili su se i Jugovi navijači strahujući da će španjolski prvak slaviti,  a s obzirom kakav je raspored Juga, a kakav njihov u zadnja dva kola, na kraju ostaviti momčad Vjeka Kobešćaka bez prilike da brani naslov u Mađarskoj. Srećom, to se nije dogodilo. Gruž sad može odahnuti.  Tek za dva mjeseca je odluka o prvaku Europe.

Kad god smo promislili kako je Jug CO slomio otpor španjolskog prvaka, evo njega ekspresno opet u igru za plasman na Final Six, završni turnir. Prvi put su se s dva brza pogotka vratili nakon vodstva Jugaša 4:1. Potom dva prekrasna poteza, prvo Vrlića u dva metra, a potom Garxcie iz vanka te je Jug po drugi put otišao na plus tri. Imao je tada Jug priliku i za plus četiri, dva napada, a dočekali smo početkom nastavka seriju Barcelonete od 4:0 i njihovo vodstvo 7:6. Potom tri pogotka domaćina u nizu, ali opet evo Barcelonete koja je izjednačila na 9:9 te imala napad za vodstvo. Tada je po tko zna koji put iskočio Garcia i milimetarski točno naciljao nebranjeni dio mreže Daniela Lopeta (2:46 do kraja utakmice). Potom se Jug CO obranio, Loren Fatović pogodio za 11:9, ali opet Barceloneta. Deseti pogodak je postigla 35 sekundi prije kraja. Pokušala učiniti sve kako bi opet došla do lopte, ali u tome nije uspjela.

Nek se zna kako smo na prvi pogodak u Gružu čekali sedam minuta i 14 sekundi. Tada je Felipe Perrone pogodio iz vanka, a u posljednjim sekundama prve četvrtine asistirao je Jokoviću za 2:0. Barceloneta je prvi pogodak postigla nakon 9 minuta i 31 sekundu igre. Uspio je to Strahinja Rašović s igračem više. Bio je vraški opasan s 3 pogotka, a još opasniji kod gostiju Alberto Munarriz sa 4 pogotka. Baš sjajan igrač. Ostali su 'poginuli' u obrani te Jugu nije bilo lako, ali, srećom, imao je i on u svojim redovima raspoloženih igrača (Bijač, Perrone, Vrlić, Garcia).

8. KOLO Jug CO – CNA Barceloneta 11:10
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 700. Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Michalis Birakis (Grčka), delegat: Erhan Tulga (Turska).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (13 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar, Joković (1), Garcia (3), Marković (2), Pavličević, Vrlić (2), Perrone (2), Benić, Obradović, Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
CNA BARCELONETA: Lopez (4 obrane), Famera, S. Rašović (3), Munarriz (4), Larumbe, Minguell (1), Bustos, V. Rašović (1), Tahull (1), Fernandez, Mallarach, Lozina, Linares. Trener: Jesus Martin.
Igrač više: Jug CO 9/3, CNA Barceloneta 9/6
Peterci: Jug CO -, CNA Barceloneta -
Četvrtine:  2:0, 4:3, 2:4, 3:3.

JOŠ SU IGRALI Beograd: Partizan - WESPO Hannover 13:9, Sori: PRO Recco - ZF Eger 9:4 (Sandro Sukno 2 pogotka za PRO Recco)

POREDAK
1. PRO Recco 24 boda, 2. Jug CO 17 bodova, 3. ZF Eger 12 bodova, 4. CNA Barceloneta 8 bodova, 5. Partizan Beograd 4 boda, 6. WESPO Hannover 3 boda.

DO KRAJA U SKUPINI 
Utakmice 9. kola igraju se 5. travnja: Jug CO gost PRO Recca, ZF Eger domaćin Partizanu, a Barceloneta dočekuje Hannover. U posljednjem, 10. kolu, 26. travnja, ZF Eger – Jug CO, Hannover – PRO Recco te Partizan – Barceloneta.

25. travanj 2024 15:26