StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

KOBEŠĆAK UOČI BARCELONETE: ' Stiglo je proljeće, vrijeme je da se svi probudimo!'

20. ožujka 2017. - 16:46

Dobiti Barcelonetu, potvrditi plasman na završni turnir, a potom u zadnja dva kola pokušati sačuvati drugo mjesto ispred ZF Egera. Plan je to u Gružu. Do kraja su tri kola. Nakon Barcelonete u Gružu, Jugaši idu u goste PRO Reccu te u zadnjem kolu ZF Egeru. PRO Recco vodi u skupini sa stopostotnim učinkom (21 bod), Jug CO je drugi sa 14, ZF Eger treći s 12, Barceloneta ima 8 na četvrtom mjestu. Na posljednje dvije pozicije su Hannover s 3 boda i Partizan s jednim bodom.
S Barcelonetom Jugaši igraju u srijedu navečer u Gružu s početkom u 20 sati, a tradicija je, kad je europska srijeda kod kuće, onda je dva dana prije konferencija za novinare.

Jugov trener Vjekoslav Kobešćak je došao na konferenciju u pratnji dvojice igrača, Marka Bijača i  Felipe Perronea, dvojca koji je na posljednjem Final Six-u izabran za najboljeg vratara odnosno podigao naslov najkorisnijeg igrača završnice (MVP).

- Barceloneta je odlična momčad, dugi niz godina igra dobar vaterpolo. Provukli smo se u Barceloni sa 7:7, trebali bi odigrati najbolju utakmicu u ovom dijelu sezone da ih sad dobijemo – istaknuo je Kobešćak te nastavio: Moramo dignuti sve stavke naše igre, prvenstveno obrane. Igramo bolje u zadnjih tjedan, dva. Imali smo dobre pripreme s momčadi Kazanja iz Rusije. Tu smo se spremali za ovu utakmicu. Barceloneta je brza momčad, s nekoliko vrhunskih igrača. Plivački moramo biti dobri. Tu smo imali uspona i padova u zadnje vrijeme.

Bijač se prisjetio Olimpijskih igara u Riju. Tamo je u skupini Španjolska dobila Hrvatsku.

- U Barceloneti je većina reprezentativaca Španjolske, a znate kako smo prošli s njima na Olimpijskim igrama. Njima je u srijedu posljednja prilika da se plasiraju na Final Six. Imaju odlične pojedince, od vratara, preko bekova, braće Rašović, zatim Alberto Munarriz, koji je 50 posti njihove ekipe u napadu. Dobro smo ih analizirali – naglasio je Jugov kapetan. Potom Perrone, koji je s Barcelonetom osvajao naslov prvaka. Koji je iz Barcelonete stigao u Jug CO.

- Barceloneta je zadnje četiri godine igrala Final Six. Munarriz će biti najbolji igrač na svijetu, ima 22 godine. Odlično igra. Vratar je ključ. Lopez Pinedo je odličan posljednji četiri, pet godina. Mi imamo šest bodova više, ali mi nakon ove utakmice idemo u goste PRO Reccu i ZF Egeru, a oni igraju s Hannoverom i Partizanom. Dakle, ovo je ključna utakmica – istaknuo je Brazilac.

Utakmica Jug CO – Barceloneta je vaterpolska poslastica. Oni gaje brzi vaterpolo, a ki moramo biti brži od Barcelonete. Španjolski vaterpolo ne leži hrvatskom vaterpolu. Stiglo je proljeće, vrijeme je da se svi probudimo te da uživamo u vaterpolu. Od prosinca smo u pripremi za ovaj dio sezone. Sad ćemo vidjeti koliko smo dobro radili. Nešto smo mijenjali. Trebalo bi biti dobro – zaključio je najavu Kobešćak.

U srijedu, 22. ožujka, još igraju PRO Recco i ZF Eger te Partizan i Hannover. Kad 5. travnja Jug CO bude gost PRO Recca u goste ZF Egeru stiže Partizan, a Barceloneta dočekuje Hannover. Na kraju, 26. travnja, osim ZF Eger – Jug CO igraju Hannover – PRO Recco te Partizan – Barceloneta.

U drugoj skupini je pitanje tko će biti prvi, tko će izravno u polufinale, Szolnoki ili Olympiacos. Oba sastava imaju po 19 bodova. U predzadnjem kolu Olympiacos dočekuje Szolnoki. Treća je s 11 bodova Brescia, koja je u srijedu gost Szolnikija, potom ide Spandau 04 te dočekuje Olympiacos, a u igri je još OSC s 8 bodova, koji dočekuje Spandau 04 i Olympic Nicu te je gost Szolnokija. Spandau 04 s 3 boda i Olympic Nica bez boda su bez izgleda za plasman na Final Six.

24. travanj 2024 17:43