StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE

CAVTAT I JUG CO NA ZAVRŠNOM TURNIRU Hoće li isto uspjeti i KPK?

18. ožujka 2017. - 15:21

Nade Jug Croatia osiguranja osvojile su prvo mjesto sa stopostotnim učinkom u skupini 'A2' kvalifikacijskog turnira za završni turnir prvenstva Hrvatske, koji se igra u Dubrovniku. U posljednjem trećem nastupu dobile su Galeb Makarska rivijera s 12:8 (strijelci za Jug CO: Jure Jarak i Vlaho Pavlić po 3 pogotka, Petar Kulaš 2, Mauro Prkoča, Božo Brajović, Davor Paviša i Stjepan Brajović po 1). Jugaši su u skupini sa četiri sastava u prva dva kola dobili Medveščak i Mornar BS.

Prvo mjesto i stopostotan učinak u skupini ima i Cavtat, koji je najbolji u skupini 'B1' kvalifikacijskog turnira, koji se igra u Šibeniku. Cavtat je s 10:1 dobio u posljednjem kolu domaćina, Solaris (strijelci za Cavtat: Ivan Glavinić 4, Bruno Bobić 2, Nikola Krk, Marko Glavinić, Ivor Miljan Popović i Marko Piplica po 1). Cavtat je bio u skupini s pet sastava. Prethodno je dobio Marsoniju, Jadran Split i ZPK.

U skupini 'B2' turnira u Šibeniku KPK je zauzeo treće mjesto s pobjedom (Mursa) i dva poraza (Mladost i Palada Njivice). U posljednjem kolu KPK je poražen od zagrebačke Mladosti s 15:5 (strijelci za KPK: Roko Krkeljaš 4, Paula Batinović 1).
Po šest najboljih sastava sa svakog turnira plasirat će se na završni turnir prvenstva Hrvatske. Nastupom u razigravaju za poredak od 1. do 4. mjesta na turnirima u Dubrovniku odnosno Šibeniku, Jug CO i Cavtat su već osigurali plasman na završni turnir, dok će KPK isto pokušati ostvariti u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta turnira u Šibeniku.

25. travanj 2024 18:44