StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

NOVA MEDALJA ZA KPK Korčulani prvi finalisti mlađe kadetskog PH!

Piše PSD.
18. veljače 2017. - 20:55

Stiže nova medalja u Korčulu. Osvojili su je mlađi kadeti KPK, koji su prvi finalisti završnog turnira prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. Korčulani su dobili prvo zagrebačku Mladost u četvrtfinalu s 15:7, a potom u polufinalu riječko Primorje EB sa 6:3 te će u nedjelju, 19. veljače u splitskom Poljudu igrati za naslov prvaka s pobjednikom drugog polufinala u kojem se sastaju splitski Jadran i Jug CO.

Korčulani su plasman na zavrni turnir izborili zauzevši treće mjesto na polufinalnom turniru skupine 'B' u Gružu gdje je prvo mjesto zauzelo riječko Primorje EB, a drugo Jug CO. KPK tada nije bio kompletan. Poražen je prvo od Primorja EB s 12:10, a potom od Jug CO s 9:8. Pobjedom protiv splitskog Mornara BS 9:2 izborio je prolaz dalje. Ali, sad u Splitu, na završnom turniru, kompletan, nakon što je u razigravanju za polufinale izbacio Mladost, uspio je uzvratiti Riječanima.

KPK je nakon prve četvrtine polufinala bez pogodaka u drugoj vodio s 1:0 i 2:1. Primorje EB je s dva pogotka preokrenulo te na poluvremenu imalo pogodak viška (3:2). Do kraja utakmice 4:0 Kapekaša.

Marijan Duhović je opet bio prvi strijelac KPK. U četvrtfinalu protiv Mladosti je postigao šest pogodaka, a tri u polufinalu protiv Primorja EB u kojem je Domagoj Čale postigao dva, a jedan pogodak Toni Mozara. Mozara i Čale su u četvrtfinalu postigli po tri pogotka, kada je Marin Čumbelić dva puta zatresao mrežu Mladosti, a Danijel Caktaš jednom. Plasman u finale te u najgorem slučaju srebrnu medalju pod vodstvom trenera Marjana Kosovića uz strijelce izborili su Robert Fiorenini, Ivo Milat, Roko Krkeljaš, Iva Fabris, Paula Batinović, Viktor Antunović, Igor Krstulović, Zrinka Fabris i Jakov Bakarić.

Jug CO je u četvrtfinalu dobio Medveščak s 21:5. Prvi strijelac dubrovačkog sastava bio je Patrik Kolak s pet pogodaka. Po tri su postigli Luka Bjelopera i Josip Tolja, po dva Vlaho Pavlić, Jure Jarak, Fran Garvan i Dominik Dumančić te po jedan Marin Miloslavić i Antonio Zadro. Pod vodstvom trenera Aljoše Lončarića još su igrali Maro Šimunović, Ivan Begić, Dominik Lončarić, Šime Šimunović i Nikša Brzica.

 

26. travanj 2024 06:42