StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

JUGAŠI URAGANOM U POSLJEDNJOJ ČETVRTINI SPASILI BOD Kobešćak: Hannover je zaslužio bod, ako ne i više!

8. veljače 2017. - 23:12

Kiks Jugaša u Gružu. Odigrali su 15:15 s Hannoverom, a na kraju utakmice je njemački sastav taj koji je više nezadovoljan jer je vodio sa čak četiri pogotka razlike 10:6 uoči posljednje četvrtine na kraju koje je imao napad za pobjedu, ali je Ante Ćorušić čekao da se oglase suci, sviraju isključenje na njemu, a on je bio u tom trenutku sam ispred Tonija Popadića te do njega lopta. Kad je krenuo po nju, isteklo je vrijeme za napad Hannovera te je na kraju Jug dobio priliku u zadnjih deset sekundi doći do pobjede, ali to nakon minute dogovora nije uspio.

- Nažalost, ovo definitivno nije uspjeh za nas, ali na kraju moramo biti zadovoljni jer smo uspjeli iščupati neodlučeno. Od samog početka smo bili u lošem ritmu, plivačkom osim Perronea. Imali smo mekanu obranu, ali ovo nije prva takva utakmica. Obrana nam je počela padati u zadnje vrijeme. Problem je i napad na zonu. Kad nam svi počnu igrati zonu, i mi to ne uspijemo probiti u samom startu, dolazimo do problema. Puno je stvari koje treba odigrati bolje. Znali smo tko su njihova dva najbolja igrača, a Darko Brguljan i Aleksandar Radović su nam zabili skupa devet pogodaka. Uljuljali smo se zbog svih dobrih rezultata u zadnje vrijeme. Ovaj rezultat je upozorenje... Ustvari, prethodna utakmica s hercegnovskim Jadranom u regionalnoj ligi je trebala biti upozorenje za ovu utakmicu bez obzira što smo nju dobili. Uglavnom, nismo bili dovoljno dobri. Čestitke Hannoveru. Treba ih pohvaliti. Odigrali su odličnu utakmicu i zaslužili su bod, ako ne i više – istaknuo je Vjekoslav Kobešćak, Jugov trener.

Jug CO je poveo pogotkom Marka Macana, preokrenuo 1:2 u 3:2. Nakon izjednačenje postigao nova dva pogotka. Vodio još jednom s plus dva (6:4), a onda doživio 6:0 od Hannovera usred Gruža te je uoči posljednje četvrtinu imao četiri pogotka minusa. Tek tada se počeo buditi te se polako topila prednost Hannovera. Izjednačio je pogotkom Mara Jokovića minute i 52 sekunde prije kraja, ali se nakon toga nije uspio obraniti te minute i 23 prije kraja opet vodi Hannover. Darko Brguljan je pogodio s igračem više. Potom je igrač više za Jug CO. Paulo Obradović trese okvir gola, ali je lopta i dalje za Jug CO. Novi napad pogotkom je zaključio Felipe Perrone te je 41 sekundu prije kraja 15:15. Potom napad Hannovera i već spomenuta prilika za pobjedu te na kraju deset sekundi nade za domaćina da će u jednoj četvrtini postići čak deset pogodaka te ostvariti čudesan preokret.

CNA Barceloneta je dobila ZF Eger kod kuće sa 10:6, a PRO Recco je nadigrao Partizan u Beogradu sa 17:5. PRO Recco vodi sa svih 15 bodova, CNA Barceloneta je druga s 8 bodova, koliko ima i treći Jug CO. Četvrti je ZF Eger sa 6 bodova. Hannover peti s tri boda, a Partizan zadnji, šesti s jednim bodom.

Već 18. veljače se igra 6. kolo. Suparnici su isti. Samo je CNA Barceloneta tada gost ZF Egera, Partizan ide u Italiju, a Jug CO u Njemačku. Jugaši će se za tu utakmicu okupiti dan uoči puta u Njemačku jer reprezentativci idu na put. Prvo na turnir u Budimpeštu, a nakon toga na utakmicu Svjetske lige u Atenu (Grčka).

5. KOLO Jug CO – WASPO Hannover 15:15
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 500. Suci: Peter Molnar (Mađarska) i Andreas Moiralis (Grčka), delegat: Angel Moliner (Španjolska).
JUG CROATIA OSIGURANJE:  Bijač (branio prve tri četvrtine), Macan (1), Fatović (2), Lončar (1), Joković (1), Kržić, Vrlić (1), Ivanković (1), Pavličević, Perrone (5), Benić (1), Obradović (2), Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
WASPO HANNOVER: Kong, Ćorušić (1), Bukowski (3), Ban, Da. Brguljan (4), Radović (5), Jokić, Winkelhorst (1), Sekulić (1), Estranyi, Tkač, Taplick, Sučić. Trener: Karsten Seehafer.
Četvrtine:  4:3, 2:4, 0:3, 9:5.

19. travanj 2024 01:42