StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

MARKO MACAN UOČI HANNOVERA 'Što im manje pružimo u srijedu u Gružu, to će se oni manje nadati u uzvratu u Njemačkoj'

6. veljače 2017. - 12:31

WASPO Hannover dva puta protiv Jug CO u deset dana. Prvo u Gružu, a potom u Njemačkoj. U Gružu se igra u srijedu, 8. veljače s početkom u 19 sati, a tamo gore 18. veljače. Između te dvije utakmice Jug CO nema obveze, ali imaju njegovi reprezentativci. Prvo će ‘pola ekipe’ u Budimpeštu na Volvo kup, a zatim u Atenu na ogled s Grčkom u kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige. Unatoč tome što neće biti kompletni za pripremiti ‘uzvrat’ za Hannover, zadatak se zna - osvojiti oba puta po tri boda.

Konferenciju za novinare u Gružu uoči Hannovera Jugaši, točnije, sportski director Ognjen Kržić, počeli su sa čestitkama svojim kadetima, koji se se jučer iz Zadra vratili s naslovom prvaka Hrvatske. Potom je riječ uzeo šef struke, Vjekoslav Kobešćak.

- Hannover je ozbiljna momčad. Vodeća njemačka momčad, koja je u Kupu Njemačke preuzela primat od Spandaua. Imaju deset, jedanaest stranaca. U njihovim redovima igraju Hrvati, Crnogorci, Španjolci, Nizozemci.. Iskusna su momčad, koja je u Ligi prvaka pokazala da igra vrlo dobar vaterpolo.

Hannover je u prva četiri kola upisao dva remija i dva poraza. Kolega Mario Buconić, konferencija za novinare se izravno prenosla u programu Hrvatskog radija – radio Dubrovnik, posebno je naglasio domaći remi Hannovera s Barcelonetom.

- Na lijevoj strani napada glavnu riječ vodi Darko Brguljan. Opasan je na šutevima nakon prekršaja te u uplivavanjima. Pritom stvara prednost. Aleksandar Radović je po meni njihov najbolji igrač. Tu je još Luka Sekulić, ljevak iz Herceg Novog te Predrag Jokić, veteran svjetskog vaterpola, ali još uvijek vrhunski bek. Zatim Hannover ima na vanjskim pozicijama našeg Marina Bana iz splitskog Mornara i Slovaka Mareka Tkaca. Na centru Ante Ćorušića, još jednog Mornarevca te Nizozemca Jorna Winkelhorsta. Uglavnom, Hannover ima dovoljan broj igrača za držati dobar ritam igre. Moramo u srijedu protiv Hannovera biti dosta dosta bolji nego što smo bili protiv hercegnovskog Jadrana u subotu navečer – dodao je Kobešćak, a potom se osvrnuo na dobiveni derbi 12. kola Triglav Regionalne lige, 9:7 uspjeh protiv Jadran Carine Herceg Novi.

- Nisam zadovoljan igrom. Prvo pohvale Jadranu i njihovom treneru na igri. Imali su prilike za bolji rezultat, ali ih nisu iskoristili (peterac, igrač više). Mi se nismo posebno pripremali za tu utakmicu. Taj luksuz s obzirom na stanje na tablici možemo priuštiti. Imali smo tjedan teških treninga i to je u toj utakmici ostavilo traga. Pripremali smo se upravo za dvije utakmice s Hannoverom – toliko od Kobešćaka nakon kojeg je pred mikrofon stao Marko Macan, reprezentativni branič Juga. I Macan je upozorio na igrače koji igraju za Hannover ('riječ je o iskusnim igračima, koji su igrali na velikim natjecanjima'), te istaknuo činjenicu kako je Hannover skinuo s trona u Njemačkoj Spandau 04.

- Što im manje pružimo u srijedu u Gružu, to će se oni manje nadati u uzvratu u Hannoveru – jasan je Macan.

25. travanj 2024 19:15