StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

KADETI Jugaši za zlato, KPK za broncu

Piše PSD.
4. veljače 2017. - 22:10

Jug Croatia osiguranje je u finalu završnog turnira prvenstva Hrvatske za kadete, koji se igra u Zadru, dok će KPK igrati za treće mjesto. Ogled dva sastava iz najjužnije hrvatske županije u polufinalu Final Six-a pripao je s 12:3 Jugašima, koji su nakon svega tri minute i 42 sekunde igre vodili sa čak 6:0. Svaki napad su zaključili pogotkom.

Jug CO i KPK su bili suparnici i na polufinalnom turniru, koji je odigran u Splitu. I tada je Jug CO bio uspješniji. U Poljudu je dobio KPK s 9:4. Kadeti Juga su zahvaljujući prvom mjestu na polufinalnom turniru bili slobodni prvog dana Final Six-a. Uspjeh u Splitu im je donio izravan plasman u polufinale završnog turnira, dok je KPK, treći u Splitu, prvog dana Final Six-a igrao i dobio riječko Primorje EB, drugoplasirani sastav drugog polufinalnog turnira, koji se igrao u Rijeci.

Jug CO će u finalu igrati protiv Zadra 1952., a KPK za treće mjesto sa zagrebačkom Mladosti. U drugom polufinalu domaćin je s 15:12 bio bolji od Mladosti. Zadarni su također bili pobjednici polufinalnog turnira, i to onog odigranog u Rijeci, dok je Mladost bila druga na polufinalnom turniru u Splitu (Mladost je prvog dana Final Six-a dobila Mornar BS, koji je bio treći na polufinalnom turniru u Rijeci). Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju, 5. veljače s početkom u 10 sati, a finale u 11.15 sati.

POLUFINALE Jug CO – KPK 12:3
JUG CROATIA OSIGURANJE:
Ivan Jurišić, Nedjeljko Ljuban, Nikola Ljepava, Patrik Kolak, Zvonimir Perić (1), Vlaho Pavlić, Luka Bjelopera, Maro Banić (3), Roberto Radić (3), Hrvoje Zvono (3), Matej Miloglav, Ivan Kisić (2), Luka Živalj, Lovro Borovina. Trener: Frano Karač.
KORČULANSKI PLIVAČKI KLUB: Andrija Botica, Marijan Duhović, Nikola Žuvela, Toni Mozara, Hrvoje Žuvela, Deni Lulak, Ivo Milat, Viktor Antunović (1), Petar Tedeschi, Danijel Caktaš, Domagoj Čale (1), Franko Fabris (1), Jakov Bakarić, Marin Čumbelić. Trener: Marjan Kosović.
Igrač više: Jug CO 5/2, KPK 11/1
Četvrtine: 6:1, 0:0, 3:2, 3:0.
 

26. travanj 2024 13:07