StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVA HRVATSKA LIGA (Ž)

JUGOVA MLADOST SLABIJA OD ZAGREBAČKE MLADOSTI Zonić: Nadam se kako će mlađe naučiti dosta toga iz ovih utakmica!

21. siječnja 2017. - 16:58

Dubrovačka mladost je očekivano ostala praznih ruku u ogledu sa zagrebačkom Mladosti, koja je u 2. kolu Prve hrvatske lige u Gružu bila bolja s 23:8 (6:3, 7:1, 4:3, 6:1). Pod vodstvom trenera Siniše Zonića Jug je igrao u sastavu: Rebeka Talajić, Katarina Čučić, Iris Filippi, Kelly Gentry, Nera Budalica, Paula Batinović, Nika Alamat, Kristina Hanzijer, Iva Novosel, Ilijana Brkić, Martina Nadilo i Marijana Brkić.

- Bivša igračica zagrebačke Mladosti i reprezentacije, Iva Novosel, naš je novi član, a u odnosu na sastav iz prošle godine s nama nisu više sestre Marović, Dina i Petra. Ne igra Nina Božić. U ovoj našoj prvoj utakmici u novoj sezoni, mi smo bili slobodni u 1. kolu, zbog obveza u školi nisu nastupile vratarka Mara Tošić, a nemamo drugu vratarku te Anđela Sinković. Ane Cvitanović nije bilo zbog bolesti, a iz tog razloga duže vrijeme nema Nikoline Klešković. Problem je sad što ostajemo i bez Kelly Gentry, Amerikanke, kojoj je ovo bila posljednja utakmica. Ona odlazi zbog posla iz Dubrovnika - istaknuo je Siniša Zonić, trener vaterpolistica Juga.

- Što je, tu je. Priliku će dobiti mlađe. Nadamo se kako će one naučiti dosta iz ovih utakmica protiv Mladosti, Bure, Viktorije i Primorja, a sve kako bi se u budućnosti mogle nositi s njima. Nama je najveći problem što nisu sve igračice tijekom tjedna u Dubrovniku. Imamo čak šest igračica iz Korčule. Sve su to problemi, koji nisu novost, a s kojim se susrećemo i ove sezone. Ali, ponavljam. Radimo i dalje. Mlađe će dobiti priliku - dodao je Zonić.

Protiv Mladosti je među vratnice stala Rebeka Talajić. Martina Nadilo i Kelly Gentry su postigle po tri pogotka, a Iva Novosel dva. U 3. kolu Jugašice su gošće Viktorije u Šibeniku.

25. travanj 2024 02:38