Sport Vaterpolo

VATERPOLO/ JUGAŠI (OBRANILI) KUP HRVATSKE

FESTA JUGAŠA U SLAVONIJI Ovo nitko nije uspio u povijesti hrvatskog sporta!

VATERPOLO/ JUGAŠI (OBRANILI) KUP HRVATSKE

Od 1994. i prvog trofeja Kupa Hrvatske, kojeg su podigli u Zagrebu, Jugaši su trofej osvajali još u Splitu, Zadru, naravno, i u svom Gružu, a sad im je to uspjelo po prvi put u Slavoniji, točnije Slavonskom Brodu. Pamtit će se ovaj zadnji jer je s njim zaključena najuspješnija godina u povijesti kluba – svih pet trofeja. Nadmašena je 2006. godina iako su i tada Jugaši uzeli sve što se moglo uzeti (nije bilo Regionalne lige).

Hoće li to uspjeti na kraju, nije bilo dileme. Uvjerljivi protiv splitskog Jadrana u polufinalu, isto tako u finalu protiv zagrebačke Mladosti od koje su sad u Kupu Hrvatske uspješniji za četiri trofeja. Ovo je bio 12. Jugov Kup Hrvatske, a u 25. izdanja Mladost, koja je druga po uspješnosti, slavila je u osam. Bilo je ovo 11. finale Kupa Hrvatske između Juga i Mladosti (8:3 za Jug). Dubrovački klub je  samo četiri puta izostao iz odluke o pobjedniku Kupa Hrvatske (21 put u finalu u 25 izdanja).

Jug CO je prvi hrvatski klub u povijesti koji je uzeo svih pet trofeja u jednoj sezoni računajući sve loptačke sportove u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, a obranom Kupa Hrvatske to isto ostvario i u jednoj kalendarskoj godini. Gruž je uzeo 57. trofej u svojoj povijesti, i to samo četiri dana nakon što je uzeo 56. (Jug CO je u srijedu osvojio u svom Gružu europski Superkup trijumfom protiv Brescie, pobjednika Eurokupa).

Finale: Jug CO je poveo s pogocima Josipa Vrlića s 2:0 nakon čega je Mladost uspjela postići prvi pogodak. Potom nova tri pogotka Jugaša za vodstvo 5:1. Nakon toga je Marko Bijač obranio peterac Luki Bukiću s kojim je Mladost mogla stići na dva pogotka zaostatka. Kaznio je to Paulo Obradović koju sekundu poslije na drugoj strani pogodivši za plus četiri (6:2). U idućem napadu Mladost je izborila igrača više i postigla treći pogodak. Jug CO je odgovorio sa 6:0. Mladost je tri sekunde prije kraja treće četvrtine uspjela prekinuti taj niz.

Jugov trener Vjeko Kobešćak je 4 minute i 12 sekundi prije kraja utakmice povukao Marka Bijača s vrata, poslao u igru Tonija Popadića. Gledatelji su tada velikim pljeskom nagradili Jugovog kapetana. Zapljeskali su mu i suigrači te čitav stručni stožer.

FINALE Jug CO – HAVK Mladost 14:6
SLAVONSKI BROD
Plivalište Vijuš. Gledatelja 650. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Nenad Periš (Split).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (1), Joković (2), Garcia, Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone (3), Benić, Obradović (4), Popadić (2 obrane), Vrlić (3). Trener: Vjekoslav Kobešćak.
HAVK MLADOST: Marcelić, Bukić, Milaković (1), Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović (1), Lazić (1), Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić (1), Vićan, Herceg (2). Trener: Ratko Štritof.
Igrač više: Jug CO 7/4, HAVK Mladost 10/3
Peterci: Jug CO 1/1, HAVK Mladost 1/0
Četvrtine: 4:1, 4:2, 4:1, 2:2.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru