StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/REGIONALNA LIGA

Tko povede protiv Juga s 2:1, loše mu se piše

4. studenog 2016. - 08:09

3. KOLO Jadran Carine (HN) – Jug CO 7:16
IGALO
Bazen Instituta. Gledatelja 300. Suci: Veselin Mišković (Kotor) i Robert Tiozzo (Split).
JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Kandić (3 obrane), Ukropina, Popadić (1), Kovačić (1), Vidović (2), Merkulov, Baničević, Gardašević, Radović, Petković (2), Spaić, Pješivac, Šćepanović, Moskov (1). Trener: Vlado Gojković.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Kržić, Fatović (2), Lončar (3), Joković (2), Garcia (2), Farčić, Ivanković, Pavličević, Perrone (3), Benić, Obradović (4), Popadić, Vrlić. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Carine (HN) 7/2, Jug CO 4/3
Peterci: Jadran Carine (HN) -, Jug CO 1/0
Četvrtine: 3:7, 3:4, 0:4, 1:1.

Obrana u prvom dijelu nije bila loša, a ni odlična. Moglo bi se u obje rubrike ponešto upisat. U napadu je pak puno toga bilo baš dobro, a odličan je bio šut iz vanka. Tu je prednjačio Paulo Obradović, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj je Jugova topovnjača ispalila tri 'projektila'.

Jugaši protiv crnogorskih sastava prvo povedu s 1:0, potom dozvole da suparnik okrene rezultat u svoju korist (2:1), a nakon toga se naljute te riješe utakmicu. Tako je bilo i protiv Budve u Gružu. Jug CO je poveo, zanimljivo i tada, kao i sad u Igalu protiv Jadrana HN, pogotkom Felipe Perrone. U Gružu je nakon vodstva Budve 2:1 uslijedila serija Juga od čak 17:0. Sad Jugaši nakon vodstva Jadran Carine 2:1 nisu napravili opet tako veliku seriju, ipak je hercegnovski sastav dosta bolji od budvanskog, ali i 5:0 za odlazak na 6:2 bilo je dovoljno da se već u prvoj četvrtini ugasi svaka nada domaćina u povoljan rezultat.

U trećoj četvrtini štimalo je i u obrani kod Juga u kojoj niti jednom domaćin nije uspio prevariti Jugovog kapetana Marka Bijača. Post prvaka Crne Gore trajao je 13 minuta i 41 sekundu. Jug je vodio sa 16:6 kad je Jadran Carine postigao sedmi i posljednji pogodak na utakmici (Stefan Vidović).

Točno 33 sekunde prije kraja Juga je izborio peterac, Kobešćak je priliku dao Mavru Farčiću, koji je zatresao vratnicu.

Jugaši su nastavili svoj niz, treća utakmica  treća pobjeda. Jedini su u ligi sa sve tri pobjede, ali ne i jedini sa stopostotnim učinkom (Partizan i Mladost su dobili obje utakmice, koliko su ih odigrali). Za dva dana europskog prvaka čeka nova utakmica. U Gruž stiže zagrebačka Mladost. Stari dobri hrvatski derbi igr se u subotu, 5. studenoga, s početkom u 19 sati.

25. travanj 2024 03:58