StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CO

Merčep umjesto Jokovića

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
5. listopada 2016. - 09:38

Maro Joković nije otputovao u Italiju gdje će Jugaši trenirati s PRO Reccom, a hrvatski reprezentativac će propustiti i nastup na Turniru prvaka u Monte Carlu na kojem će 8. i 9. listopada uz momčad trenera Vjeka Kobašćaka, aktualnog prvaka Europe i Hrvatske igrati još talijanski prvak, PRO Recco, zatim grčki prvak i doprvak Europe, Olympiacos te njemački prvak, Spandau 04.

Zbog nastupa u Monte Carlu, sudionici turnira u svojim vitrinama imaju 17 naslova klupskog prvaka Europe (PRO Recco najviše – 8, Jug CO i Spandau 04 po 4, a Olympiacos 1), Jugaši su odgodili susret 1. kola Regionalne lige, koji se trebao igrati u subotu, 8. listopada, a u kojem su domaćini Budvi.

Taj susret će se igrati u Gružu u srijedu, 19. listopada, a dva dana poslije u Gruž stiže doprvak, Primorje EB. Ogled dva najuspješnija kluba posljednjih nekoliko sezona (Primorje EB je doživjelo velike promjene ovog ljeta. Na Kantridi su ostali rijetki, koji su nosili igru) igra se u petak, 21. listopada zbog televizijskog prijenosa.

Još nema potvrde kada će Jugaši predstaviti momčad. Spominje se subota, 15. listopada. U planu je to napraviti na
Stradunu.

Inače, umjesto Jokovića, koji je zbog upale grla ostao u Dubrovniku, u momčad je uskočio Jacob Merčep, Jugaš, koji je s hrvatskom juniorskom reprezentacijom do 19 godina osvojio naslov Svjetskog prvaka. Kobešćak je na kratke pripreme u Italiju te na turnir u Monte Carlo poveo ukupno 14 igrača. Uz Merčepa otišli su Marko Bijač, Toni Popadić, Marko Macan, Hrvoje Benić, Nikola Pavličević, Luka Lončar, Josip Vrlić, Loren Fatović, Xavi Garcia, Pavo Marković, Marko Ivanković, Felipe Perone i Paulo Obradović.

Nije bilo prometno u Gružu. Jugaši su uspjeli zadržali kompletan sastav, koji je trijumfirao u Budimpešti, i ne samo Budimpešti, koji je uzeo sva četiri trofeja prošle sezone. U novoj će igrati za pet naslova. Uz četiri koja brane (Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvenstvo Hrvatske i Euroliga) tu je još europski Superkup (suparnik će im biti Brescia).

20. travanj 2024 03:54