StoryEditorOCM
TenisPRVENSTVO HRVATSKE U TENISU ZA DJEVOJČICE DO 14 GODINA

LETICIA TAROCCO Tenisačica Raguse bez izgubljenog seta stigla do naslova državne prvakinje u paru i finala u pojedinačnoj konkurenciji!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
8. siječnja 2018. - 19:00

Leticia Tarocco je osvojila naslov državne prvakinje u paru za uzrast do 14 godina na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske, koje se održava u Zadru, a izborila je finale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem će u utorak, 9. siječnja, igrati protiv prve nositeljice i godinu dana starije Marijane Majetić, članice zagrebačke Viktorie.

U paru je članica Tenis kluba Ragusa uspjeh ostvarila igrajući s Petrom Marčinko, članicom zagrebačkog Top Spina. Tarocco i Marčinko su na startu glavnog turnira dobile druge nositeljice, Emu Bubalo i Marijanu Majetić s dva puta po 6:4, zatim u polufinalu protiv Lucije Koričić i Laure Živković bile još uvjerljivije (6:0 i 6:2), a ni u finalu nisu izgubile set, već su u oba slavile s po 6:2. Suparnice u finalu bile su im Stella Knez i Antea Pušić, članice Dalmacijacementa odnosno Stobreča.

- Leticia je ulazno godište. Ona je i iduće godine u uzrastu do 14 godina – istaknuo je Romano Kristić, trener Tenis kluba Ragusa.

Do finala u pojedinačnoj konkurenciji Tarocco je stigla sa četiri pobjede, također nije izgubila niti jedan set, a dobila je na tom putu drugu i četvrtu nositeljicu prvenstva. Od druge, Sare Svetac, godinu dana starije članice Splita 1950, bila je bolja sa 7:6 (4) i 6:2, dok je četvrtu nositeljicu, Petru Marčinko, koja je također rođena 2005. godine, dobila sa 6:4 i 6:1.

20. travanj 2024 03:30