StoryEditorOCM
TenisTENIS

ŠESTA TENISAČICA SVIJETA SAD VODI 2:1 U MEĐUSOBNIM OGLEDIMA Ana nije uspjela preko Svitoline do četvrtfinala Brisbanea

3. siječnja 2018. - 07:39

Elina Svitolina, šesta tenisačica svijeta, zaustavila je Anu Konjuh u osmini finala WTA turnira u australskom Brisbaneu. 23-godišnja Ukrajinka, koja je u karijeri ostvarila devet turnirskih pobjeda i koja je treća nositeljica turnira, bila je bolja u meču odigranom pred više od pet tisuća gledatelja u Pat Rafter Areni, centralnom terenu Queensland Tennis Centra, sa 6:3 i 6:1 te će u četvrtfinalu igrati protiv najboljeg britanskog reketa, Johanne Konte, devete tenisačice svijeta i pete nositeljice milijun američkih dolara vrijednog turnira.

Protiv agresivne Konjuh, naglašavaju australski mediji, Svitolina je odigrala još jedan odličan meč. U prethodnom je odigrala odlično te dobila Španjolku Carlu Suarez Navarro. Navode se u izvješću meča Svitolina - Konjuh dva statistička podatka: Ukrajinka je imala više winnera (17:16) i manje neprisiljenih pogrešaka (Elina 18, a Ana 33).

- Bio je ovo dobar meč. Očekivala sam kako će biti teško – rekla je Svitolina nakon pobjede protiv Konjuh. UKrajinka sad vodi s 2:1 u međusobnim ogledima protiv tri godine mlađe Ane, koja je dobila prvi ogled u Istanbulu 2014. godine. Nakon toga Svitolina je slavila u Moskvi 2016. te sad u Brisbaneu.

Konjuh je na startu turnira u Brisbaneu dobila bolje rangiranu tenisačicu, sedam godina stariju Nizozemku, 31-tenisačicu svijeta, Kiki Bertens sa 6:1 i 6:2 u svom prvom nastupu nakon operacije lakta, koju je imala u rujnu. Porazom od Svitoline izgubila je mjesto u TOP 50 budući je u ovom prvom tjednu nove sezone (godine) imala zadatak obraniti 180 bodova iz Aucklanda gdje je prošle godine igrala finale (pobjedom protiv Bertens obranila je 58 bodova). Ana je u novu sezonu krenula sa 44. mjesta. Danas, 3. siječnja, s 1051 bodom nalazi se na 53. mjestu svjetske rang liste, dok je Svitolina napravila korak naprijed te je trenutno peta tenisačica svijeta.

Sad se čeka odluka Ane hoće li ići na turnir u Sydney, koji počinje 7. siječnja, ili će 20-godišnja Dubrovkinja idući nastup imati na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, koji u Melbourneu počinje 15. siječnja. 

19. travanj 2024 16:06