StoryEditorOCM
TenisTENIS DO 14 GODINA

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE Dubrovkinje osigurale naslov Iteamu!

4. rujna 2017. - 12:14

Iteam je ekipni prvak Hrvatske u uzrastu do 14 godina. U Splitu, na Firulama, gdje se igralo ekipno prvenstvo protekla tri dana, uspjehu zagrebačkog teniskog kluba doprinijele su dvije Dubrovkinje, Lucija Ćirić Bagarić i Mia Rae Vićan. Ćirić Bagarić je od 1. siječnja ove godine članica Iteama, do tada je nastupala za Dubrovnik, dok je Vićan pojačala zagrebački klub na ekipnom prvenstvu. Inače je Vićan članica Libertasa.

U četvrtfinalu je Iteam dobio HTK Zagreb, u polufinalu domaćina i prvog favorita, Split, a u finalu Ponikve. U sva tri nastupa dvije Dubrovkinje su donijele tri boda Iteamu. I Lucija, i Mia Rae su slavile pojedinačno te skupa u paru. U polufinalu protiv Splita donijele su odlučujući peti bod Iteamu, a to isto su napravile i u finalu protiv Ponikava te po prvi put u karijeri osvojile naslov ekipnog državnog prvaka.

Obje nisu prvi put dravne prvakinje. Lucija Ćirić Bagarić ih ima već sedam. Dva puta je bila najbolja pojedinačno, četiri puta u paru te sad prvi put ekipno. Mia Rae Vićan je stigla do svog drugog naslova. Prvi je osvojila ove godine u paru igrajući na državnom prvenstvu s Lucijom Ćirić Bagarić. 

23. travanj 2024 08:27