StoryEditorOCM
TenisTENISKI TURNIR U BUDIMPEŠTI

LUCIJI MALO NEDOSTAJALO ZA DESETU UZASTOPNU POBJEDU Prva nositeljica je bila u konopcima...

26. kolovoza 2017. - 18:15

Nakon devet pobjeda u nizu poraz Lucije Ćirić Bagarić na turnirima drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije u uzrastu do 14 godina. Dubrovkinja je sa šest pobjeda osvojila turnir u Munchenu, a s nove tri u Budimpešti stigla do polufinala i ogleda protiv prve nositeljice turnira, Poljakinje Rozalie Gruszczynske.

Sjajno je počela i polufinale. Dobila je prvi set 6:3 te u drugom setu vodila sa 4:1. U tom drugom setu je pri vodstvu 4:3 imala tri break lopte. Nije tada uspjela otići na 5:3 te potom servirati za meč. Poljakinja je od 1:4 u drugom setu osvojila za redom sedam gemova. Dobila drugi set sa 6:4 te u trećem, odlučujućem setu povela s 2:0. Lucija je u trećem gemu trećeg seta prekinula negativan niz. Što više, dobila je i idući gem te izjednačila na 2:2, ali nakon toga nije više uspjela osvojiti gem.

Unatoč porazu polufinale Budimpešte donijet će joj nove bodove i novi pomak na svjetskoj rang listi. Nakon trijumfa u Munchenu 13-godišnja Dubrovkinja, koja će i iduće godine igrati u uzrastu do 14 godina, stigla je do 89. mjesta. Na kraju 2016. bila je 444. tenisačica svijeta. mjestu. Kad su 1. siječnja 2017. s rang liste otpale igračice rođene 2002. godine, bila je blizu plasmana među 200 najboljih. Potom, kako je na većini turnira u 2017. dogurala daleko, na tri je igrala finale od kojih je u dva slavila, Lucija je napravila veliki skok.

Poraz u finalu parova
Osim polufinala u pojedinačnoj konkurenciji, dubrovačka tenisačica je u subotu, 26. kolovoza igrala u Budimpešti i finale turnira parova u kojem nastupa s Marijanom Majetić. Bolje u finalu su sa 6:0 i 6:3 bile prve nositeljice, Čehinje Adriana Berankova i Linda Noskova. Luciji je ovo bilo peto finale parova ove godine. U dva je slavila. 

19. travanj 2024 10:21