StoryEditorOCM
TenisODRŽAN ŽDRIJEB POSLJEDNJEG GRAND SLAM TENISKOG TURNIRA SEZONE

US OPEN Ana na startu protiv Australke

25. kolovoza 2017. - 20:53

Ana Konjuh će na startu US Opena igrati protiv 21-godišnje Ashleigh Barty iz Australije. Bude li 19-godišnja Dubrovkinja, 21. nositeljica posljednjeg Grand Slam turnira sezone, uspješna u 1. kolu, u 2. kolu će igrati protiv bolje iz ogleda u kojem se sastaju Bjeloruskinja Aleksandra Sasnovich i Amerikanka Julia Boserup. Ukoliko ne bude iznenađenja te prva dva kola prođu nositeljice, Anu bi u 3. kolu igrala protiv jedanaeste nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove.

Barty je najveći uspjeh na US Openu ostvarila kada je 2013. igrala u 2. kolu. Iste godine je bila finalistica igre parova. Zanimljivo, u parovima je po jednom igrala finale sva četiri Grand Slam turnira i sva četiri je izgubila. U karijeri je osvojila jedan turnir u singlu te pet u paru. Pojedinačno: 54. mjesto je njezin najbolji plasman u karijeri. Ukupno je dva puta u singlu igrala u glavnom turniru US Opena (2013. i 2014.). Najbolji pojedinačni rezultat na Grand Slam turnirima ostvarila je ove godine na Australian Openu gdje je stigla do 3. kola.

Ana je također treći put sudionik glavnog turnira US Opena. Prije dvije godine poraz u 2. kolu, a prošle godine je igrala četvrtfinale što joj je najbolji rezultat na jednom Grand Slam turniru.  

US Open počinje u ponedjeljak, 28. kolovoza.
 

19. travanj 2024 20:38