StoryEditorOCM
TenisTENIS

PORAZ U CINCINNATIJU Preokret Cibulkove nakon što je Ana dobila prvi set

15. kolovoza 2017. - 21:43

Poraz Ane Konjuh na startu velikog WTA turnira u Cincinnatiju na tvrdoj podlozi. Bolja od 19-godišnje Dubrovkinje bila je devet godina starija Dominika Cibulkova, trenutno jedanaesta igračica svijeta i jedanaesta nositeljica turnira. Cibulkova je tako uzvratila Ani za poraz od prije 40-ak dana na travi Wimbledona. Ana je tada bila bolja sa 7:6 (3), 3:6 i 6:4, a sad je Cibulkova dobila s 2:1 nakon što je Ana u prvom setu bila bolja sa 7:5. U drugom 7:5 za Slovakinju, koja je u trećem, odlučujućem setu, slavila sa 6:2. Cibulkova opet vodi u međusobnim ogledima protiv Ane (2:1).

U prvom setu Ana je izgubila svoj servis u šestom gemu te je Cibulkova povela sa 4:2. Već u idućem gemu Ana je uzvratila, a u devetom gemu još jednom oduzela servis suparnici. Potom je servirala za set, ali je Cibulkova izjednačila. Međutim, u idućem gemu treći put Ana oduzima servis Slovakinji, koja je u dvanaestom gemu dobila prva dva poena. Povela s 30:0. Ana je nakon toga nanizala četiri poena te dobila prvi set.

U drugom setu je Cibulkova opet prva stekla prednost. Povela s 2:0. Ana uzvraća već u trećem gemu. Potom opet Cibulkova radi break. Ali u petom gemu i Ana. U devetom gemu Ana je imala dvije break lopte. Cibulkova se sa četiri poena u nizu spasila te povela s 5:4. U jedanaestom gemu nova neiskorištena break prilika Ane. U dvanaestom gemu Cibulkova je izborila i iskoristila set loptu na servis Ane.

U trećem setu Cibulkova je iskoristila prvu break loptu u setu. Bilo je to u četvrtom gemu. U osmom gemu odlučujućeg seta Ana je spasila prve dvije meč lopte. Imala je potom prednost za smanjenje rezultata na 3:5. Nije uspjela. Cibulkova je izborila i iskoristila treću meč loptu te će u osmini finala 2,83 milijuna dolara vrijednog turnira u Cincinnatiju igrati protiv uspješnije iz ogleda u kojem se sastaju iskusna, 27-godišnja Francuskinja Alize Cornet, 45. tenisačica svijeta i 18-godišnja Amerikanka Catherine Cartan Bellis, trenutno 35. s WTA rang liste.

Iako je izgubila od Cibulkove, i to je odigrala dobar meč, plus je samo činjenica da je Ana nastupila jer je sedam dana prije na WTA turniru u Torontu morala, budući se loše osjećala, predati meč 1. kola turnira u Torontu protiv 31-godišnje Belgijke Kirsten Flipkens. Idući nastup Ana će imati na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu.

27. travanj 2024 00:09