StoryEditorOCM
TenisNAJVEĆI USPJEH 13-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE

TRIJUMF ČIST K'O SUZA Lucija Ćirić Bagarić kraljica Münchena!

12. kolovoza 2017. - 16:55

Osvojila je turnir, zaradila novih 80 bodova za rang listu, i to je učinila na impresivan način. Šest pobjeda bez izgubljenog seta. U pet mečeva do finala izgubila samo 15 gemova ili tri gema po meču. U finalu je dobila drugu nositeljicu turnira, godinu dana stariju Alinu Granwerh iz Švicarske. Bilo je 7:6 (4) i 6:3. Povela je u prvom setu sa 5:2. Granwerth je izjednačila na 5:5. Odlučivao je na kraju tie break. U drugom setu je opet stekla prednost, ali ovaj put nije dozvolila suparnici povratak.

Lucija Ćirić Bagarić je osvojila Bavarian Junior Opena u Munchenu. Podigla je pokal pobjednice turnira drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije za igračice do 14 godina. To je njezin najveći uspjeh do danas, iako nije prvi osvojeni turnir. Bilo je ovo njezino treće finale u singlu ove godine na turnirima iz kalendara Europske teniske federacije i druga turnirska pobjeda. Uz to je još u parovima igrala ove godine u čak četiri finala. Dobila je dva. Prošli tjedan je osvojila turnir parova u njemačkom Ulmu igrajući s Emom Bubalo. Sad trijumf u Munchenu. Dva tjedna Njemačke 13-godišnja Dubrovkinja će pamtiti po dva osvojena turnira.

Na početku godine Lucija je bila iznad 200. mjesta na rang listi, a nakon trijumfa u Munchenu bit će oko 50. mjesta. Nikako se ne smije zaboraviti istaknuti kako će u ovom uzrastu igrati i iduće godine (Lucija je rođena 2004. godine) te kako je u svom uzrastu sad sve bliže da bude među deset najboljih u Europi.

Čestitke zbog svih posljednjih uspjeha idu i njezinom treneru Filipu Serdarušiću.

19. travanj 2024 10:43