StoryEditorOCM
TenisTENIS

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U FINALU MUNCHENA Korak do druge titule!

11. kolovoza 2017. - 17:32

Adriani Berankovoj iz Češke, dvanaestoj nositeljici Bavarian Junior Opena u Munchenu, turnira drugog ranga iz kalendara Europske teniske federacije za igračice do 14 godina, nije preostalo ništa nego doći na mrežu te čestitati na pobjedi i plasmanu u finale Luciji Ćirić Bagarić. Dubrovkinja je bila dosta bolja. Potvrđuje to rezultat polufinala. Slavila je sa 6:1 i 6:2.

Lucija Ćirić Bagarić je do finala ostvarila pet čiestih pobjeda. Nije izgubila niti jedan set. Na startu je protiv Sarah Millard iz Južne Afrike izgubila samo jedan gem, a niti jedan u trećem kolu protiv Alessi Tripadelli iz Italije. Ukupno je u pet mečeva na Bavarian Junior Openu izgubila 15 gemova ili tri po meču.

Dubrovačka tenisačica, koje će u ovom uzrastu igrati i iduće godine (Lucija je rođena 2004. godine), s pet spomenutih pobjeda stigla je do svog trećeg finala u singlu na turnirima iz kalendara Europske teniske federacije u uzrastu do 14 godina. U prethodna dva nastupa u finalima ostvarila je polovičan učinak, pobjedu i poraz. Uz to je u parovima ove godine četiri puta igrala finale. Slavila je u dva.

Suparnica Luciji u finalu turnira Bavarian Junior Opena bit će druga nositeljica, godinu dana starija Alina Granwerh iz Švicarske, koja je sa 6:2 i 6:4 u polufinalu dobila treću nositeljicu, Vanessu Ioanu Popa Teiusanu iz Rumunjske. Finale se igra u subotu, 12. kolovoza.

23. travanj 2024 09:24