StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA KONJUH U TOP 20 Pobjeda na startu američke turneje

3. kolovoza 2017. - 00:27

Ana Konjuh je prošla 1. kolo WTA turnira u Stanfordu (tvrda podloga). Splićanka pod novozelandskom zastavom, 28-godišnja Marina Eraković, nakon što je izgubila prvi se sa 6:3 te prvi gem drugog seta, predala je meč.

- Nisam očekivala predaju te je sve bilo brzo gotovo, za 50 minuta. Uglavnom, što se tiče moje igre, bilo je dobro za 1. kolo nakon odmora. Bilo je malo više grešaka jer sam željela biti agresivnija. I pokušala sam što više stiskat na returnu i to je bilo dobro. Žao mi je zbog Marine što je morala predati zbog ozlijede - komentirala je start američke turneje Ana, koja je od danas prvi put TOP 20 tenisačica svijeta. Naime, Amerikanka Madison Keys nije prošli tjedan obranila bodove, ispala je iz TOP 20 te je Ana, iako nije igrala (zadnji nastup je imala u 4. kolu Wimbledona), s 21. mjesta napravila korak naprijed.

Ana još ne zna s kime će igrati u 2. kolu Stanforda, osmini finala. Čeka pobjednicu ogleda u kojem se sastaju 20-godišnja Ruskinja Natalia Vikhlyantseva, koja je 65. tenisačica svijeta i Danielle Lao iz SAD, kvalifikantica, koja je na 230. mjestu.

- Idući meč imam u srijedu - dodala je Ana, peta nositeljica Stanforda. Prva je četvrta tenisačica svijeta, wimbledonska pobjednica, 23-godišnja Španjolka Garbine Muguruza. Protiv nje Ana može igrati u četvrtfinalu.

19. travanj 2024 09:22