StoryEditorOCM
TenisTENIS

LETICIA TAROCCO Nove europske pobjede članice Raguse

25. srpnja 2017. - 11:49

Leticia Tarocco (na slici) u paru s Tenom Rajki, članicom HTK Zagreb, igrala je finale turnira u austrijskom Kufsteinu, a u pojedinačnoj konkurenciji je s tri pobjede stigla do četvrtfinala te ogleda s Poljakinjom Zuzannom Bednarz od koje je poražena u tri seta. Do finala turnira parova Tarocco i Rajki su ostvarile četiri uvjerljive pobjede, dok su u finalu poražene od Kanađanki, Alexie Jacobs i Scarlett Nicholson.

Niti je to bio prvi nastup Tarocco na turniru iz kalendara Europske teniske federacije, niti su to bile njezine prve europske pobjede, a niti najveći uspjesi. Nedavno je na turniru u Otočcu, Slovenija, također turniru trećeg ranga do 12 godina iz kalendara Europske teniske federacije, igrala finale u pojedinačnoj konkurenciji te slavila u turniru parova s Tenom Rajki. U Otočcu, točnije Krka Cupu 2017., Tarocco je sa četiri pobjede, i to bez izgubljenog seta, stigla do finala u kojem je poražena sa 7:6 (4) i 6:2 od Rajki s kojom je sa četiri pobjede, također bez izgubljenog seta, osvojila turnir parova.

Na turnirima iz kalendara Europske teniske federacije Tarocco ima i četvrtfinale turnira u Ulcinju (treći rang) te polufinale turnira u Čakovcu. Članica Tenis kluba Ragusa svojim je igrama ove godine izborila mjesto u reprezentaciji Hrvatske do 12 godina s kojom je na kraju igrala na završnici europskog Winter Cupa u britanskom Sunderlandu. Ukupno je, pojedinačno i u paru, u kvalifikacijama i završnom turniru, Tarroco upisala pet pobjeda.

U austrijskom Kufsteinu, turniru trećeg ranga, igrala je i Manuela Mijović, tenisačica Župe dubrovačke, koja je bila uspješna na startu, dobila Britanku Ellu Blomfield, a nakon toga izgubila od Kanađanke Scarlett Nicholson. U parovima je upisala poraz na startu igrajući s Georgiom Elizabeth Okropiridze iz Latvije.

25. travanj 2024 06:12