StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA ZAKLJUČILA NASTUP U WIMBLEDONU Dabrowski i Bopanna izborili četvrtfinale

12. srpnja 2017. - 22:29

Zaključila je Ana Konjuh nastup u Wimbledonu. Igrajući s Nikolom Mektićem nije se uspjela plasirati u četvrtfinale turnira mješovitih parova. Favoriti, deseti nositelji turnira, Gabriela Dabrowski iz Kanade  i Indijac Rohan Bopanna su bili bolji nakon 65 minuta igre sa 7:6 (4) i 6:2.

Ana je u sva tri turnira stigla do osmine finala te drugog tjedna turnira, a to ne samo da ove godine u Wimbledonu nije pošlo za rukom niti jednoj drugoj igračici, već to nitko nije uspio, računajući i mušku konkurenciju, u povijesti hrvatskog tenisa.

Ukupno je u sva tri turnira Ana odigrala deset mečeva na travi All England Cluba. Ostvarila je sedam pobjeda. Tri pobjede u singlu dovele su je do prvog nastupa u 4. kolu u kojem je igrajući na centralnom terenu poražena od  iskusne Amerikanke Venus Williams, peterostruke wimbledonske pobjednice u singlu te šesterostruke u ženskim parovima.

Zahvaljujući proboju do 4. kola, bodovima osvojenim na trećem Grand Slam turniru sezone, Ana je stigla nadomak plasmana u TOP 20 najboljih igračica svijeta. Trenutno zauzima 22. mjesto. Može je preskočiti samo Slovakinja Magdalena Rybarikova ako prođe polufinale, ali bila i 23., to će biti najbolji plasman 19-godišnje Dubrovkinje na svjetskoj rang listi. Do jučer je to bilo 28. mjesto. 

Nakon Wimbledona i trave, Ana seli na beton i na američki kontinent. U planu je nastup na tri turnira prije posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena

23. travanj 2024 18:09