StoryEditorOCM
TenisTENIS CENTAR DUBROVNIK POSTAJE CENTAR SVJETSKOG TENISA ZA MALE TENISAČE

DUBROVNIK DUD BOWL Slikovnica finalnog dana

4. srpnja 2017. - 22:22

Nije lako krenuti na turnir, koji je daleko, te ako se izgubi već u 1. kolu odmah se okrenuti, spremiti stvari i vratiti se kući. Dubrovnik DUD Bowl je već po sustavu natjecanja super. Prvo se igra po skupinama, a potom najmanje još jedan meč u drugom, završnom dijelu turnira, dakle, i najslabiji će odigrati najmanje četiri meča.

Tako je odlazak na turnir u Dubrovnik (za uzrast do 11 godina, a što su pokrenuli baš u Tenis centru Dubrovnik, potom i za uzrast do 13 godina), poput ekskurzije. Ide se na nekoliko dana i igra se nekoliko dana. Djeca su opuštenija te ako im se i dogodi loš dan, ili loš ždrijeb, imaju priliku za popravak – čulo se na i uokolo zemljanih terena u Gospinom polju gdje je proteklog tjedna bila gužva uz svaki od ukupno pet terena, i tu sliku smo gledali od jutra do mraka punih šest dana. Nastupe malih tenisačica i tenisača pratili su njihovi treneri, članovi uže i šire obitelji. Navratili su i teniski zaljubljenici, i ne samo teniski, jer bila je to prilika vidjeti male tenisače iz čak 46 zemalja svijeta od kojih su njih trideset prvaci svojih država. Čak su u nekim državama, poput Bugarske, bili organizirali kvalifikacije s kojih su najbolji išli u Dubrovnik.

Pasko Barović, Pero Barović, Romano Kristić, Paolo Pavlinović i ostala ekipa, koja je potpisala organizaciju turnira za uzrast do 11 godina, opet je, četvrtu godinu u nizu, zaslužila sve pohvale.

- Nisu tenis samo pobjede i porazi, nastup na terenu – isticali su u najavi Dubrovnik DUD Bowla zbog čega su dali truda kako bi djeci sa svih strana svijeta nastup na njihovom turniru ostao u lijepom sjećanju.

- Nama je najvažnije da svaki sudionik napusti Dubrovnik s osmijehom na licu – rekao je Pasko Barović. Zbog toga su uložili dosta truda. Mali tenisači su za vrijeme turnira imali priliku družiti se s poznatim i uspješnim sportašima, čuti njihova iskustva. Zatim zaigrati tenis na Stradunu, najpoznatijoj dubrovačkoj ulici. U tom ambijentu prije sedam godina odigrali su meč Goran Ivanišević i John McEnroe, legende svjetskog tenisa. Sudjelovali su teniski mališani u svečanom otvaranju turnira, a što se ne može vidjeti ni na najvećim svjetskim seniorskim teniskim turnirima. Zatim, po uzoru na najveće turnire, prošetali su crvenim tepihom. Išli su skupa u kino, na večeru, sladoled. Ždrijeb završnice nije bio na tenis terenima, već je održan u povijesnoj jezgri Dubrovnika, unutar zidina, i to u palači Sponza.

Ne čudi što su mnogi napuštajući Dubrovnik i Gospino polje poželjeli doći opet. Najavili svoj ponovni dolazak, a nema sumnje, kako će o svemu što su vidjeli i doživjeli, pričati svojim prijateljima i poznanicima. Dubrovnik DUD Bowl je svake godine sve brojniji i jači. Sve je više popratnih događanja. Kad pitate organizatore, jesu li zadovoljni, oni će početi nabrajati što bi se još moglo napraviti, a sve kako bi idući put bilo još bolje. Za njih nema odmora jer je već početkom rujna novi Dubrovnik DUD Bowl, tada za uzrast do 13 godina. Potom će se održati i Kamp s Goranom Ivaniševićem. Već imaju potvrdu nastupa igračica i igrača iz država iz kojih nisu imali mališane, a to je svima u Tenis centru Dubrovnik potvrda kako su opet dobro radili i kako se o tome priča u teniskom svijetu.

- Naš san se polako ostvaruje, a naš san je biti centar svjetskog tenisa za male tenisače – dodali su organizatori iz Tenis centra Dubrovnik gdje je u šest dana turnira odigrano točno 266 mečeva! 

20. travanj 2024 09:39