StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

SJAJAN START ANE Za sat vremena poslala kući finalisticu iz 2013.!

Piše PSD.
4. srpnja 2017. - 12:39

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Ana Konjuh
je odigrala sjajan meč u Wimbledonu te nakon sat igre poslala kući Sabine Lisicki. Slavila je sa 6:1 i 6:4 protiv igračice koja je 2013. godine bila finalistica Wimbledona, dvije godine prije toga polufinalistica, a još tri puta na svetoj travi igrala četvrtfinale u svojih prethodnih osam nastupa na trećem Grand Slam turniru sezone.

Lisicki je u All England Clubu znala pobjeđivati jednu Svetlanu Kuznetsovu, Caroline Wozniacki, Na Li, dva puta Samanthu Stosur, potom Serenu Williams, Agnieszku Radwansku te Anu Ivanović, ali u prvom ogledu protiv osam godina mlađe Ane Konjuh nije mogla baš ništa, pogotovo u prvom setu kojeg je 19-godišnja Dubrovkinja dobila za 19 minuta igre! Ana je u prvom setu tri puta oduzela servis njemačkoj tenisačici. 

Potom je u drugom setu Ana nastavila sa sjajnom igrom te povela s 3:0 i sa 4:1. Ipak, Lisicki, koja je u Wimbledonu od 35 mečeva dobila 27 od čega je sedam puta ostvarila pobjedu protiv TOP 10 igračice, podignula je svoju igru u drugom setu. Uspjela je iskoristiti jedinu break priliku u meču nakon čega je servirala te izjednačila na 4:4. Ali, nakon toga opet nekoliko sjajnih poena Ane. Lisicki je u desetom gemu drugog seta servirala za ostanak u meču. Nije uspjela. Spasila je dvije meč lopte, ali nakon treće je samo mogla krenuti na mrežu, sačekati Dubrovkinju te joj čestitati na pobjedi. 

Ana će u 2. kolu igrati protiv  Irina Camelia Begu, 69. tenisačice svijeta, koja je izbacila na startu Britanku Naomi Broady (108. sa svjetske rang liste). Prije dvije godine Konjuh i Begu su bile suparnice u 2. kolu Roland Garrosa. Tada je uspješnija bila Rumunjka. Eto Ani sad prilike za uzvrat. 

- Nisam primijetila koliko je trajao prvi set, ali, da, dobila sam ga baš brzo. Došla sam na teren znajući da ja trebam biti ta koja će voditi igru. Lisicki sam vidjela na Mallorci. Vraća se nakon velike stanke. Međutim, znala sam njezine rezultate u Wimbledonu te činjenicu da joj je trava najbolja podloga, ali i meni je trava najdraža podloga - komentirala je Ana činjenicu kako joj je samo 19 minuta trebalo za uzeti prvi set. Dobila je prvi poen na servis Lisicki u meču. Potom je sa četiri poena u nizu njemačka tenisačica uzela prvi gem, i tada je krenuo niz od devet uzastopnih gemova u kojima je Ana osvojila 37, a izgubila samo 11 poena. Četiri puta u nizu je oduzela servis Lisicki. Nakon što je finalistica Wimbledona 2013. uspjela u drugom setu izjednačiti na 4:4, Ana je peti put u meču oduzela servis Lisicki te otišla u 2. kolo.

20. travanj 2024 16:22