StoryEditorOCM
TenisTENIS

HRVATSKA NA KORAK DO EURA Lucija potvrdila pobjedu protiv Slovenije!

2. srpnja 2017. - 18:54

Hrvatska ženska teniska reprezentacija do 14 godina za koju nastupa i 13-godišnja Dubrovkinja, Lucija Ćirić Bagarić, slavila je s maksimalnih 3:0 protiv Slovenije na startu turnira kvalifikacijske 'A' skupine, koji se igra u češkom Rakovniku te se plasirala među četiri najbolje reprezentacije skupine. U polufinalu skupine 'A' Hrvatska će igrati protiv Slovačke, koja je s 2:1 dobila Belgiju. Pobjeda vodi na završnicu EP-a, među osam najboljih reprezentacija Europe. U drugom polufinalu u Rakovniku igrat će Švedska i Češka. Švedska je s 3:0 dobila Portugal, a Češka s 2:1 Tursku.

Protiv Slovenije najmlađa članica reprezentacije, Ćirić Bagarić, nastupila je u paru, i to s Noa Krznarić te sa 6:1 i 6:4 ostvarila uspjeh protiv para Slovenije, Pia Marija Revac i Nika Strašek. Krznarić, koja je rođena 18. travnja 2003., donijela je prvi bod Hrvatskoj, a potom je Antonia Ružić, rođena 20. siječnja 2003., osigurala drugi bod. Lucija Ćirić Bagarić je rođena 9. siječnja 2004. godine. U sva tri meča Hrvatska, koja nastupa pod vodstvom izbornika Petra Bubala, nije izgubila niti jedan set.

Ukupno su četiri kvalifikacijske skupine. U skupini 'B' u Francuskoj uz domaćina igraju Estonija, Velika Britanija, Mađarska, Latvija, Luksemburg, Poljska i Španjolska. U skupini 'C' u Njemačkoj igraju uz domaćina još Austrija, Bjelorusija, Grčka, Norveška, Rumunjska, Rusija i Srbija te u skupini 'D' u Ukrajini su uz domaćina još BiH, Bugarska, Finska, Italija, Moldavija, Nizozemska i Švicarska.

Završnica Europskg prvenstva igra se od 7. do 9. srpnja u Italiji.

NA SLICI Izbornik Petar Bubalo, Lucija Ćirić Bagarić, Noa Krznarić i Antonija Ružić

19. travanj 2024 22:30