StoryEditorOCM
TenisTENIS/MALLOPRCA OPEN

ANA PROTIV AZARENKE Dubrovkinja opet igra protiv igračice koja je bila broj jedan!

22. lipnja 2017. - 12:09

Nije prvi put kako će Ana Konjuh igrati protiv igračice koja je bila svjetski broj jedan (Caroline Woniacki, Jelena Janković, Angelique Kerber). U 2. kolu WTA turnira na travi Mallorca Open čeka je ogled protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, kojoj je ovo prvi turnir na kojemu nastupa nakon rođenja sina prije šest mjeseci. Azarenka je prvi put na vrhu WTA rang liste bila nakon prvog trijumfa u Melbourneu u siječnju 2012. godine. Inače, dva puta je osvajala Australian Open. Najbolja je bila i godinu poslije, 2013. godine.

Na turniru Mallorca Open Ana je u utorak navečer dobila Tunižanku Ons Jauber te potom čekala kako će završiti posljednji meč dana između Azarenke te Japanke Rise Ozaki kako bi doznala suparnicu u 2. kolu. Međutim, otišla je na spavanje, a da nije dobila odgovor na pitanje. Naime, zbog mraka meč Ozaki – Azarenka prekinut je u trećem odlučujućem setu. Ozaki je vodila u tom trenutku s 5:4 te trebala servirati za meč. Sutra, kad se nastavilo – mirakul od meča: Ozaki je povela s 15:0 u desetom gemu trećeg seta. Potom je Azarenka s tri poena u nizu stigla do dvije break lopte. Iskoristila je drugu. Nakon toga je Bjeloruskinja servirala, a Ozaki napravila break bez izgubljenog poena te opet servirala za meč i povela sa 40:0. Dakle, imala je Ozaki tri meč lopte! Nije uspjela. Azarenka je dobila idućih pet poena te izborila tie break u kojem je Ozaki vodila s 2:0, 3:1, 4:2 i 5:3. Azarenka nakon toga ima vodstvo 6:5 te servis. Ozaki je spasila meč loptu. Ponovno meč lopta za Azarenku. Opet se spasila Ozaki. Treća meč lopta u nizu za Azarenku je bila treća sreća.

- Bila je svega. Iživcirala sam se. Ne znam kako sam dobila. Izvukla sam se na kraju servisom - Ana Konjuh se prvo kratko osvrnula na meč s Jauber, a potom o Azarenki.

- Netko će reći kako je spasio prekid. Izvukla se. Ozaki je imala tri meč lopte. Azeranka se vraća. Još nije sto posto sigurna u sebe. Uglavnom, treba izaći na teren pa ćemo vidjeti - tako je Ana najavila meč koji se igra ovog četvrtka, 22. lipnja, ne prije 17 sati. Bit će to prvi meč Konjuh i Azarenke.

Tko pobijedi u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednice meča u kojem se sastaju 31-godišnja Varvara Lapchenko iz SAD-a, 67. sa svjetske rang liste i 27-godišnja Latvijka Anastasija Sevastova, 19. tenisačica svijeta i druga nositeljica Mallorca Opena.

25. travanj 2024 13:52