StoryEditorOCM
TenisTENIS/NAKON PLASMANA U POLUFINALE WTA TURNIRA U S-HERTOGENBOSCHU

ANA KONJUH 'Žao mi je ako ste danas izgubili puno živaca gledajući meč!'

16. lipnja 2017. - 23:45

Bilo je ludo. Baš ludo. Prvi set sam dobro igrala, a ona još nije bila ušla u ritam. Poslije je bila borba za svaki poen. Nisam imala rješenje jer mi je sve vraćala. Poeni su dugo trajali. Uz to je puhalo. Uvjeti za igru su bili teški, naravno, kako meni, tako i njoj - rekla je Ana Konjuh nakon plasmana u polufinale WTA turnira u S-Hertogenboschu. Među četiri je uskočila preko Ruskinje Evgenije Rodine, i to nakon više od dva i pol sata igre..

U prvom setu Rodina nije imala niti jednu break loptu, a Ana tri u osmom gemu. Iskoristila je treću. Prvi set je dobila sa 6:3 za pola sata igre. U drugom setu prvo break Rodina, pa break Ana, i tako tri puta. Potom Ana nije iskoristila u devetom gemu tri break lopte, ali jest u jedanaestom drugu. Međutim, nije uspjela tada završiti priču. Rodina je napravila break u dvanaestom gemu te u tie breaku od 3:4 otišla do 7:4 i trećeg seta.

- Da, baš je bila drama taj drugi set.

Ali, ako je drugi set bio drama, što reći za treći set u kojem je Rodina povela s 2:0 u gemovima, vodila nakon 2:2 sa 4:2. Imala i 5:4 te servirala za meč. U tom desetom gemu trećeg seta vodila je 30:15 nakon čega je Ana imala pet break lopti. Iskoristila je petu. Zatim je Rodina imala u idućem gemu break priliku – Ana se izvukla. Posebna priča je tie break trećeg seta u kojem je Ruskinja imala čak pet meč lopti u nizu. Dva puta je servirala za meč (7:6 i 9:8).

- Iskreno, ne znam ni sama kako sam se izvukla, spasila te meč lopte. Rekla sam sama sebi u toj drami tie breaka trećeg seta: 'Ana, daj, samo stavi loptu u teren!'. I kad sam u tome uspjela, uspjela sam dobiti meč. 

Dodala je potom obrativši se svojim navijačima.

- Žao mi je ako ste danas izgubili puno živaca gledajući meč.

Moglo bi se danima pričati o meču u kojem je Ana imala 10 as servisa, čak 22  break lopte od kojih je iskoristila osam (s druge strane Rodina je iskoristila sedam od osam break prilika), ali, nema se vremena jer samo 16 sati poslije te pobjede za pamćenje, složit će se i Mario Konjuh kako njegova kćer nije odigrala nikad tako dramatičan meč, čeka Anu novi meč. U subotu u 11 sati je opet ne terenu. Igra za finale protiv deset mjeseci starije Natalie Vikhlyantseve iz Volgograda, 20-godišnje Ruskinje koja je 74. na rang listi (Ana je 33.).

- Nismo nikad igrale jedna protiv druge. Vikhlyantseva Igra napadački. Uglavnom, sad je najvažnije odmoriti se koliko je to moguće budući je naše polufinale prvo na rasporedu - rekla je Ana.

U drugom polufinalu na travi S-Hertogenboscha se sastaju 21-godišnja Estonka Anett Kontaveit (49. tenisačica svijeta) i 28-godišnja Ukrajinka Lesia Tsurenko, 37. s WTA rang liste. 

26. travanj 2024 07:40