StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA USPJEŠNA NA WTA TURNIRU U NIZOZEMSKOJ

SLAVLJE U S-HERTOGENBOSCHU Ana spasila pet meč lopti i izborila polufinale!

16. lipnja 2017. - 19:29

Opet je imala težak meč, opet je trebala puno trčati, ali je opet pobijedila. Ana Konjuh je ostvarila novu, treću pobjedu na travi S-Hertogenboscha. Pobjeda 6:3, 6:7 (4) i 7:6 (10) protiv Ruskinje Evgenije Rodine nakon dva sata i 40 minuta igre odvela ju je u polufinale WTA turnira u Nizozemskoj vrijednog 226.750 američkih dolara. Ruskinja je u tie breaku trećeg odlučujućeg seta imala pet meč lopti u nizu!

Prvi set je bio bez break lopti do osmog gema. Tada je Ana na servis Rodine imala 40:0. Međutim, Ruskinja je spasila tri break lopte te sa četvrtim poenom u nizu došla do prednosti. Ana dobiva iduća dva poena te opet ima break. Rodina spašava i četvrtu break loptu. Ana ima petu break loptu. Rodina opet uspješna. Ana ima šestu break loptu. Ovaj put Ruskinja nije uspjela. U devetom gemu Ana je servirala za set. Dobila je gem bez izgubljenog poena.

Drugi set Ana nije počela najbolje. Rodina je u drugom gemu nakon 30:15 za Anu dobila iduća tri poena te iskoristila prvu break priliku u meču za vodstvo 2:0. Ana je uzvratila već u idućem gemu u kojem je Rodina imala gem loptu za 3:0. Rodina je u četvrtom gemu opet napravila break. Ana je sad vodila 40:30, a Ruskinja s tri poena u nizu povela s 3:1. Odmah odgovor Ane, koja je izborila dvije break lopte te iskoristila prvu. U šestom gemu dvije break lopte Rodine. I ona je iskoristila prvu za vodstvo 4:2 te je opet imala break viška. Treći put u nizu Ana ekspresno odgovara. Iskoristila je drugu break loptu. Potom je Ana servirala te izjednačila na 4:4. U devetom emu Ana je imala tri break lopte, ali nije uspjela. Rodina je povela s 5:4. Što nije uspjela tada, Ana je ostvarila u jedanaestom gemu drugog seta. Izborila je tri break lopte. Iskoristila je drugu. Nakon toga je servirala za meč. Rodina je uspjela izboriti tie break te potom i treći set.

U trećem setu Rodina je vodila s 2:0, zatim sa 4:2 i 5:4 te servirala za meč. Ana je u desetom gemu iskoristila petu break loptu te izjednačila na 5:5. Potom je spasila break loptu te povela sa 6:5. Rodina je izjednačila na 6:6 te je odlučivao tie break. Ana je vodila s 2:0, 4:2 i 5:4. Potom pet meč lopti je imala Rodina, a nakon što je spasila petu, izborila je Ana svoju prvu meč loptu te slavi.

Anu opet čeka Ruskinja, i to deset mjeseci starija Natalia Vikhlyantseva iz Volgograda, koja je 74. na rang listi. Vikhlyantseva je već ove godine igrala polufinale, i to na WTA turniru u St. Petersburg gdje je na startu dobila Kazahstanku Yaroslavu Shvedovu, potom Ruskinju Dariu Kasatkinu nakon čega joj je Rumunjka Simona Halep predala meč. Vrata finala zatvorila joj je Kristina Mladenović nakon što je dobila prvi set sa 6:4. Ana je najdalje otišla u Aucklandu, na prvom turniru u 2017. - do finala u kojem je poražena od Lauren Davis. Nakon toga je imala dva izgubljena četvrtfinala (Dubai  – Angelique Kerber te Prag – Jelena Ostapenko). Novo četvrtfinale je dobila.

Uoči prvog turnira na travi ove sezone Ana je bila 33. tenisačica svijeta. Plasmanom u polufinale je napredovala za pet mjesta te je sad izjednačila svoj najbolji plasman u karijeri (28. mjesto).

19. travanj 2024 08:19