StoryEditorOCM
TenisTENIS

OSTAPENKO NIJE SLUČAJNO OSVOJILA GRAND SLAM Ana u Nizozemskoj

13. lipnja 2017. - 10:51

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica je i dalje Mirjana Lučić Baroni, koja je na najnovijoj svjetskog rang listi na 26. mjestu. Petra Martić je zahvaljujući nastupu u osmini finala Roland Garrosa napredovala čak 161 mjesto te je sad 129. tenisačica svijeta. Ana Konjuh je uoči drugog Grand Slam turnira sezone bila 30., a sad je na 33. mjestu, dok je Donna Vekić sa 75. pozicije napravila pet koraka bliže vrhu te je sad na 70. poziciji.

Prvu je zadržala Njemica Angelique Kerber iako je ispala u 1. kolu Roland Garrosa. Priliku za uzeti prvo mjesto imala je Rumunjka Simona Halep, ali nije uspjela u finalu dobiti 20-godišnju Latvijku Jelenu Ostapenko, koja je zahvaljujući tom trijumfu sa 47. stigla na 12. mjesto najnovije WTA rang liste.

- Jelena je svih iznenadila. Gledala sam nekoliko njezinih mečeva. Ne može se slučajno osvojiti Grand Slam. Stvarno je dobro igrala. Svaka joj čast. Šokirala je teniski svijet – istaknula je Ana, koja je dobila dva od tri meča protiv Ostapenko na Touru. Ana je porazom u 2. kolu Roland Garrosa zaključila sezonu na zemljanim terenima. Sad je u Nizozemskoj, na travi. Peta je nositeljica turnira u S-Hertogenboschu. Tamara Korptsch iz Njemačke, dvije i pol godine starija od Ane, prepreka je na putu do osmine finala. Ana je 92 mjesta bolje plasirana na rang listi od Korptsch, koja je nastup u glavnom turniru izborila s dvije pobjede u kvalifikacijama. U Roland Garrosu je zaustavljena u 2. kolu kvalifikacija, i to od Petre Martić.

- Vidjela sam je na turniru u Stuttgartu. Nije napadačica. Trener Krajan skuplja dodatne informacije o njoj. Ovo će nam biti prvi put da igramo jedna protiv druge. Naš meč je četvrti po redu, dakle, na teren ćemo u utorak, 13. lipnja, poslijepodne – rekla je Ana.

Prva nositeljica turnira u Nizozemskoj je šesta tenisačica svijeta, Slovakinja Dominika Cibulkova.

19. travanj 2024 19:56