StoryEditorOCM
TenisTENIS

POVRATAK Marijana Vlahinić ponovno na Touru!

5. lipnja 2017. - 20:22

Vraća se Marijana Vlahinić. Prva Dubrovkinja u povijesti na WTA rang listi, koju je ozljeda odvojila od terena, igrat će nakon tri godine opet na Touru. Nastupa na WTA turniru Croatia Open na Bolu, i to u parovima s Bugarkom Viktoriyom Tomovom. U 1. kolu suparnice će im biti Srpkinja Ivana Jorović i Bugarka Elitsa Kostova.

Vlahinić je u listopada 2011. godine izborila mjesto na WTA rang listi. Bila u tom trenutku 1215. tenisačica svijeta, i taman kad je krenulo, kada je počela osvajati bodove, dogodila se ozljeda, koja je zaustavila njezin napredak. Gotovo godinu dana je pauzirala. Potom se vratila u ljeto 2012. godine. Igrala potom i iduće godine na nekoliko turnira. Novi problemi s ozljedama te ništa od nastupa na turnirima.

U međuvremenu je svoje znanje prenosila mlađim dubrovačkim tenisačicama, ali, želja za igranjem je bila velika te se odlučila opet vratiti na teren. Trenirala je naporno posljednje vrijeme. Koliko dobro, evo prilike vidjeti na Bolu u parovima.

Te 2011. godine, kada je ispisala povijest dubrovačkog tenisa i sporta (prva Dubrovkinja na WTA rang listi), Marijana je bila prvakinja Hrvatske do 16 godina, zatim finalistica seniorskog prvenstva Hrvatske u parovima i prvenstva Hrvatske do 18 godina, na juniorskim međunarodnim turnirima igrala je polufinale u Finskoj, četvrtfinale u Danskoj i Hrvatskoj, a sve to skupa donijelo joj je laskavi naslov najuspješnije sportašice godine Grada Dubrovnika.

Medalje na državnim prvenstvima osvajala je i prije 2011. godine. Prve uspjehe ostvarila je već s 10 godina (slika je iz tog vremena, Marijana je rođena 2. siječnja 1995. godine). Ostalo je zabilježeno kako je s Donom Vekić osvojila u paru Mladost Grill Open za uzrast do 14 godina gdje je bila najbolja i u pojedinačnoj konkurenciji. Na europskom Mastersu za igračice do 14 godina stigla je do četvrtfinala, bila u osmini finala Orange Bowla. U to vrijeme je bila TOP 10 igračica Europe u uzrastu do 14 godina. Zanimljivo, 2009. godine, u finalu međunarodnog prvenstva Portugala s pet pobjeda je stigla do finala u kojem je poražena sa 6:2 i 6:4 upravo od Tomove s kojom sad na Croatia Openu na Bolu igra skupa u paru.

26. travanj 2024 21:48