StoryEditorOCM
TenisTENIS/DRUGI GRAND SLAM TURNIR SEZONE

UZVRATILA DANKI NA PARIŠKOJ ZEMLJI Ana u 2. kolu Roland Garrosa!

29. svibnja 2017. - 17:52

Ana Konjuh je u 2. kolu Roland Garrosa. Na pariškoj zemlji dobila je nakon gotovo dva sata igre Crnogorku Danku Kovinić s 2:0 u setovima – 7:5 i 7:6 (4).

Početak nije bio dobar. Tri godine starija Novljanka je u šestom gemu oduzela servis Ani, potom dobila i idući gem te povela s 5:2. U osmom gemu Kovinić je imala set loptu. Nije uspjela. Ana je s tri poena dobila taj gem, a potom i iduća tri. Nanizala je Dubrovkinja pritom čak 15 poena! U drugom setu Ana je u trećem gemu po treći put u meču oduzela servis Kovinić. Prednost je izgubila u desetom gemu. Kovinić je iskoristila drugu break loptu. Ana je u dvanaestom gemu servirala za izjednačenje. Uspjela je te se igrao tie break u kojem je bila bolja sa 7:4.

Bio je ovo Anin četvrti meč protiv Kovinić, trenutno 107. tenisačice svijeta te druga pobjeda nakon dva poraza. Sva tri prethodna meča odigrana su 2014. godine. Plus, bio je ovo drugi ogled Ane protiv Kovinić u Roland Garrosu. Kovinić je dobila prvi. Tada su bile suparnice u 2. kolu kvalifikacija.

Ana, 29. nositeljica Roland Garrosa, u 2. kolu igrat će protiv pobjednice susreta u kojem se sastaju 27-godišnja Francuskinja Alize Lim i 25-godišnja Poljakinja Magda Linette.

19. travanj 2024 21:32