StoryEditorOCM
TenisTENIS/OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE DO 14 GODINA

DUBROVKINJE DRŽAVNE PRVAKINJE Bravo za Miu Rae Vićan i Luciju Ćirić Bagarić!

27. svibnja 2017. - 15:14

Mia Rae Vićan, tenisačica Libertasa, postala je doprvakinja Hrvatske u konkurenciji igračica do 14 godina. U finalu Otvorenog prvenstva Hrvatske, koje je održano u Rijeci, Dubrovkinja je poražena od Antonie Ružić, članice Tenis kluba Franjo Punčec iz Čakovca sa 6:2 i 6:4.

Vićan je do finala stigla sa četiri pobjede, i to je u četvrtfinalu dobila prvu nositeljicu, Korneliu Hunčak iz Opatije sa 6:2, 0:6 i 6:2, a u polufinalu četvrtu nositeljicu, Klaru Vukičević iz Pomaka sa 7:6 (4), 6:7 (4) i 7:5. Ružić, treća nositeljica prvenstva, i u polufinalu je dobila Dubrovkinju, i to Luciju Ćirić Bagarić sa 6:2 i 7:5. Ćirić Bagarić je na putu do polufinala, u 2. kolu, izbacila drugu nositeljicu, Marijanu Majetić iz Zagija sa 7:6 (2) i 6:0.

Nastupila je još jedna Dubrovkinja: Leticia Tarocco, članica Raguse. Nakon što je bila uspješna na startu Tarocco je poražena od četvrte nositeljice, Klare Vukičević.

Ono što Vićan i Ćirić Bagarić nisu uspjele u pojedinačnoj konkurenciji, jesu u paru. Otišle su do kraja te osvojile naslov državnih prvakinja. Na tom putu su između ostalog dobile u četvrtfinalu prve nositeljice (Kornelia Hunčak i Antonia Ružić), potom u polufinalu četvrte nositeljice (Ema Bubalo i Marijana Majetić) te u finalu druge nositeljice (Klara Vukičević i Mare Žunić)! U ukupno četiri meča izgubile su samo jedan set, i to prvi u četvrtfinalu protiv prvih nositeljica.

Lucija Ćirić Bagarić je do posljednjeg dana prošle godine bila članica Tenis kluba Dubrovnik, a od 1. siječnja 13-godišnja Dubrovkinja, prošle godine četverostruka državna prvakinja u uzrastu do 12 godina, preselila je u Zagreb gdje trenira pod paskom trenera Filipa Serdarušića i brani boje Tenis kluba Iteam.

19. travanj 2024 13:33