StoryEditorOCM
TenisTENIS

ŽDRIJEB ROLAND GARROSA Dubrovkinja protiv Novljanke

27. svibnja 2017. - 03:22

Danka Kovinić, najbolja crnogorska tenisačica, bit će suparnica Ani Konjuh na startu drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, koji počinje u nedjelju, 28. svibnja. Dubrovkinja je 29. nositeljica turnira.

Kovinić je tri godine starija od Ane. Do danas su se tri puta ogledale. Sva tri puta prije tri godine, 2014.,  a 21-godišnja tenisačica iz Herceg Novog je dva puta bila bolja, i to oba puta u svibnju. Prvo u polufinalu ITF-ovog turnira u francuskom Saint Gaudensu, a sedam dana poslije i u 2. kolu kvalifikacija Roland Garrosa. Ana je dobila zadnji dvoboj, koji je odigran krajem listopada, i to je slavila na startu ITF-ovog turnira u Nantesu.

Ove sezone Ana je igrala finale Aucklanda te u četvrtfinale Dubaija i Praga, dok je Kovinić, kako je izgubila mjesto u TOP 100, nastupala u zadnje vrijeme na ITF-ovim turnirima.

Bolja iz ogleda Konjuh - Kovinić će u 2. kolu na pobjednicu susreta u kojem se sastaju 27-godišnja Francuskinja Alize Lim i 25-godišnja Poljakinja Magda Linette. Prođu li nositeljice, Ana bi u 3. kolu igrala s petom nositeljicom, 23-godišnjom Ukrajinkom Elinom Svitolinom, trenutno šestom igračicom svijeta, koja je prije neki dan osvojila veliki turnir u Rimu.

19. travanj 2024 07:03