StoryEditorOCM
TenisTENIS

NIŠTA OD POLUFINALA PRAGA Ani i četvrtfinale dovoljno za mjesto u TOP 30!

5. svibnja 2017. - 16:20

Ana Konjuh nije bila uspješna u nastavku četvrtfinalnog meča na WTA turniru u Pragu protiv Latvijke Jelene Ostapenko, koji je prekinut u četvrtak zbog mraka pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:1 u trećem, odlučujućem setu. U prvom gemu nastavka, trećem gemu trećeg seta, Ana je napravila break, potom dobila svoj servis, ali je nakon vodstva 3:1 njezin niz zaustavljen. Ostapenko, koja je povela s 1:0 u trećem gemu, dobila je potom pet gemova u nizu te izborila polufinale.

Latvijka će vrlo brzo nakon pobjede protiv Konjuh opet na teren. Za finale će igrati sa Čehinjom Kristynom Pliškovom, 58. tenisačicom svijeta. Prva finalistica turnira se već zna. Mona Barthel iz Njemačke, 82. sa svjetske rang liste s 3:6, 6:2 i 6:3 dobila je Čehinju Barboru Strycovu, 18. tenisačicu svijeta.

Ana je u Pragu zaradila 40 novih svjetskih bodova te je skočila na 28. mjesto svjetske rang liste, a to joj je najbolji plasman. Idući nastup Dubrovkinja će imati na WTA turniru u Madridu. Potom ide u Rim te nakon toga je čeka put u Pariz gdje će igrati na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone.

19. travanj 2024 20:37