StoryEditorOCM
TenisTENIS

STUTTGART Kontaveit zaustavila Anu

25. travnja 2017. - 18:11

Ana Konjuh poražena je na startu WTA turnira u Stuttgartu. Estonka Anett Kontaveit je nastavila svoj niz uspjeha. S tri pobjede je prošla kvalifikacije, a sad je slavila i na startu glavnog turnira Porsche Grand Prix-a vrijednog 776 tisuća američkih dolara. Kontaveit – Konjuh 7:6 (5) i 6:4.

U prvom setu bez breaka. Kontaveit je imala dvije prilike u drugom gemu, tri u četvrtom oduzeti servis Ani, ali nije uspjela. S druge strane Ana je u devetom gemu izborila break priliku za otići na 5:4 te potom servirati za prvi set. U tie breaku 7:5 za Estonku.

U drugom setu Ana je prva servirala te dobila prvi gem. Nakon toga je dvije godine starija Estonka nanizala pet gemova, u trećem i petom gemu oduzela servis Ani, koja je potom dobila iduće tri gema. Kontaveit je zatim servirala za meč: 15:0, 15:15. Dobila je potom tri iduće poena te će u 2. kolu igrati protiv treće nositeljice turnira, inače četvrte tenisačice svijeta, Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je bila slobodna na startu.

Ana će idući nastup imati idući tjedan na WTA turniru u Pragu. Potom je, kad su u pitanju nastupi na zemlji, 19-godišnju Dubrovkinju čekaju turniru u Madridu, Rimu te na kraju u Parizu na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu.

18. travanj 2024 21:07