StoryEditorOCM
TenisTENIS

LUCIJA U FINALU SALONA OPENA Kakav preokret!

22. travnja 2017. - 19:36

Lucija Ćirić Bagarić je u finalu Salona Opena, turnira trećeg ranga iz kalendara Europske teniske federacije za uzrast do 14 godina, koji se igra u Solinu. Za naslov će u nedjelju, 23. travnja, igrati s Japankom Kyokom Kubo.

Finale je Ćirić Bagarić, osma nositeljica turnira, izborila pobjedom protiv petnaeste nositeljice, Francuskinje Oceane Babel, i to kako! Ostvarila je nevjerojatan preokret. Naime, nakon što je izgubila prvi set sa 6:4, u drugom je Babel imala 5:3 i 40:0. Kreće tada Lucija. Spasila je tri meč lopte i uspjela dobiti gem. Dobila je i idući. Na kraju se u drugom setu igrao tie break u kojem je opet Babel imala meč loptu, vodila sa 6:5, ali opet tada kreće Lucija. Dobiva iduća tri poena te je izborila treći set, koji je, kao i drugi, odlučen u tie breaku. Ovaj put nije bilo drame. Dubrovkinja je bila uvjerljiva. Dobila je tie break u odlučujućem trećem setu sa 7:1 te otišla u veliko finale.

Ćirić Bagarić je bila slobodna na startu Salona Opena. Finale je izborila sa četiri pobjede. Japanka Kubo je iz kvalifikacija stigla na korak do naslova. Ćirić Bagarić u prva tri meča na turniru nije izgubila niti jedan set. Četvrta pobjeda nije bila uvjerljiva kao prethodne, ali će se pamtiti dugo, dugo.

24. travanj 2024 16:01