StoryEditorOCM
TenisTENIS

FINALE SLOVAN OPENA Što bi bilo da je prvi set otišao na drugu stranu?

11. ožujka 2017. - 23:47

Lucija Ćirić Bagarić i Čehinja Agata Cerna nisu uspjele iznenaditi prve nositeljice u finalu Slovan Opena u Bratislavi. Slovakinja Sara Suchankova i Mađarica Amarissa Kiara Toth, deseta odnosno dvadeset i druga tenisačica Europe u uzrastu do 14 godina, slavile su sa 7:6 (4) i 6:3.

Do finala su Sauchankova i Toth izgubile sedam gemova, niti jedan u polufinalu, a u finalu devet. Finale Slovan Opena, turnira drugog ranga iz kalendara europske teniske federacije za uzrast do 14 godina, 13-godišnja dubrovačka tenisačica igrajući sa Čehinjom Cernom izborila je s tri pobjede bez izgubljenog seta. Na startu su izgubile samo jedan gem protiv domaćeg para, Slovakinja Blance Behulove i Radike Zelnickove, potom su u osmini finala ostvarile uspjeh sa 6:1 i 6:4 protiv Rumunjki, Alexandre Petric i Ance Todoni, četvrtih nositeljica, a u polufinalu sa 6:1 i 6:4 bile bolje od Čehinja, Adriane BerankoveBarbore Palicove.

Uoči turnira u Bratislavi Lucija je zauzimala 202. mjesto europske rang liste. Nakon nastupa na Slovan Opena trebala bi napredovati za oko 25 mjesta. Podsjetnik, prošle godine Lucija je u uzrastu do 12 godina osvojila sva četiri naslova državne prvakinje (prvo je na dvoranskom prvenstvu Hrvatska bila najbolja u paru i pojedinačno, a to isto ponovila na otvorenom u ljeto), a s reprezentacijom je prošla s uspjehom kvalifikacije te nastupila na završnici Europskog prvenstva.

26. travanj 2024 18:41