StoryEditorOCM
TenisTENIS

PREOKRET U DUBAIJU Ana dobila Vesninu te izborila četvrtfinale i pokucala na vrata TOP-a 30!

Piše PSD.
22. veljače 2017. - 13:16

Ana Konjuh je u četvrtfinalu velikog WTA turnira u Dubaiju. U osmini finala bila je bolja od Ruskinje Elene Vesnine, koja je dobila prvi set sa 6:3. Potom 6:4 i 7:6 (4) za 19-godišnju Dubrovkinju protiv 15. tenisačice svijeta, osme nositeljice turnira. U četvrtfinalu će Ana igrati protiv uspješnije iz ogleda u kojem se sastaju druga igračica svijeta i prva nositeljica turnira, Njemica Angelique Kerber i Monica Puig iz Portorika, koja je 41. tenisačica svijeta.

Ana je u prvom gemu meča imala tri break lopte, ali Vesnina nakon 0:40 s pet poena u nizu nije dozvolila break. U drugom gemu Ana je spasila dvije break lopte, ali ne i treću U trećem gemu je opet Ana imala 40:0 na servis Vesnine, koja je spasila prvu break loptu, ali ne i drugu. U idućem, četvrtom gemu Vesnina ima tri break lopte i koristi prvu. U petom gemu Ana je imala dvije break lopte, ali je Vesnina preokrenula. U šestom gemu Ana je osvojila gem uz samo jedan izgubljen poen, a u sedmom je servirala Vesnina te povela s 5:2 bez izgubljenog poena. U devetom gemu Ana je spasila prve dvije set lopte, ali ne i treću.

Drugi set nije dobro počeo za Anu. Vesnina je napravila break, a potom servirala te povela s 2:0. Ana je u tom drugom gemu propustila dvije break lopte, ali nakon izgubljenog drugog gema kreće njezina serija. Dobila je četiri gema u nizu, u četvrtom i šestom gemu je oduzela servis Vesnini. Nakon toga, do kraja seta, break za breakom. Vesnina oduzima servis Ani za 3:4, Ana potom oduzima servis Vesnini te vodi s 5:3. U devetom gemu Ana je imala pet set lopti, ali nije uspjela. Vesnina je stigla na 4:5 i servirala, ali je Ana uspjela četvrti put u nizu oduzeti servis Ruskinji, koja je spasila u tom desetom gemu dvije set lopte, ali ne i treću.

U trećem odlučujućem setu Ana je napravila break u četvrtom gemu te povela s 3:1. Vesnina je izjednačila na 3:3 te imala u sedmom gemu dvije break lopte. Ana je to spasila. Do kraja su obje sačuvale servis. Nije bilo niti jedne break prilike te se igrao tie break u kojem je Ana povela sa 4:1 i 6:2. Vesnina je spasila prve dvije meč lopte, ali nije uspjela i treću te je Ana nakon dva sata i 34 minute igre mogla slaviti svoju treću pobjedu u Dubaiju s kojom je stigla do četvrtfinala i na korak do plasmana u TOP 30. Dubrovkinja je danas 31. tenisačica svijeta što joj je najbolji plasman u karijeri!

26. travanj 2024 21:36