StoryEditorOCM
TenisTENIS

FED CUP Odličan početak Ane i Donne

8. veljače 2017. - 13:08

Ana Konjuh i Donna Vekić su dobile Deu Herdželaš odnosno Jelenu Šimić te je Hrvatska i prije igre parova osigurala pobjedu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvom nastupu u skupini 'B' euroafričke zone FED Cupa, turnira koji se igra u estonskom Talinnu. Naše su opravdale ulogu favorita. Dubrovkinja, koja je 37. na svjetskoj rang listi, slavila je protiv 473. tenisačice svijeta sa 6:0 i 6:2, a Vekić, 84. mjesto, nadigrala je 551. sa svjetske rang liste sa 6:2 i 6:1.

U skupini 'B' turnira u Talinnu naše imaju igrati još s Mađarskom. Samo prvo mjesto u skupini vodi u polufinale u kojem je suparnik pobjednik skupine 'C' u kojoj su Velika Britanija, Turska, Latvija i Portugal. Pobjeda u polufinalu donosi plasman u kvalifikacije za drugu svjetsku jakosnu skupinu FED Cupa, a što je cilj naših.

Drugi putnik u kvalifikacije za drugu jakosnu svjetsku skupini bit će najuspješnija reprezentacija dvije preostale skupine turnira u Talinnu. U skupini 'A' su Poljska, Gruzija i Austrija, a u skupini 'D' Srbija, Izrael, Bugarska i Estonija.

27. travanj 2024 03:50