StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA I BELINDA Nije išlo protiv prvih nositeljica

18. siječnja 2017. - 12:49

Dan nakon što je s uspjehom prošla 1. kolo Australian Opena, dobila sa 6:4 i 6:2 Kristinu Mladenović iz Francuske, a dan prije nego će igrati protiv Ruskinje s australskom putovnicom, Darije Gavrilove, 22. nositeljice, za prolaz u 3. kolo, Ana Konjuh je s Belindom Benčić iz Švicarske nastupita u parovima i izgubila. Bolje su bile prve nositeljice, Carolina Garcia i Kristina Mladenović. Par iz Francuske je slavio sa 6:1 i 6:2.

Mladenović i Garcia su prošle godine osvojile Roland Garros, na US Openu izgubile finale, u Wimbledonu stigle do četvrtfinala, a na Australian Openu do 3. kola. Ana i Belinda su prvi put na Touru igrale zajedno. Istina, njih dvije su u paru 2012. bile na pragu osvajanja juniorskog Grand Slam naslova. Izgubile su tada finale Wimbledona od Kanađanke Eugenie Bouchard i Amerikanke Taylor Townsend sa 6:4 i 6:3.

Inače, organizatori prvog Grand Slam turnira sezone odredili su kako će se u četvrtak, 19. siječnja, meč Gavrilova - Konjuh igrati na Hisense Arenu, drugi po veličini stadion u Melbourne Parku (kapacitet za tenis 9.500 mjesta, najveća je Rod Laver Arena s 15.000 mjesta, a treći Margaret Court sa 7,500 mjesta). Ana je već igrala u Hisense Areni. Bilo je to 2014. kada je poražena u 1. kolu od Kineskinje Na Li, te godine četvrte igračice svijeta, koja je u Melbourneu otišla do kraja, osvojila Australian Opena.

Gavrilova je najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvarila prošle godine baš na Austraian Openu plasmanom u 4. kolo. Rođena Moskovljanka je tri i pol godine starija od Ane, trenutno je 25. tenisačica svijeta, a najbolji plasman na rang listi joj je 24. mjesto. Ana je pak najbolji rezultat na jednom Grand Slam turniru ostvarila krajem prošle godine na US Openu gdje je igrala četvrtfinale. Ukoliko bi Ana dobila Gavrilovu prvi put bi zaigrala u 3. kolu Australian Opena. 

25. travanj 2024 12:12