StoryEditorOCM
TenisTENIS

OPET BOLJA OD MLADENOVIĆ Ana u 2. kolu Australian Opena

17. siječnja 2017. - 11:13

Ana Konjuh je u 2. kolu Australian Opena. Sa 6:4 i 6:2 dobila je za sat i 22 minute četiri godine stariju Kristinu Mladenović iz Francuske.

Kako se program na terenu broj 22 odužio, organizatori prvog Grand Slam turnira sezone su meč Konjuh – Mladenović prebacili na teren broj 10 gdje je Ana drugi put u karijeri uspjela proći prvo kolo Australian Opena. Prvi put jepobjedu na startu upisala prošle godine kada je savladala Poljakinju Urszulu Radwansku nakon čega je poražena od Ruskinje Darie Kasatkine.

Ana će u 2. kolu igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju 25. tenisačica svijeta, koja je u ulozi 22. nositeljice Australian Opena, Darija Gavrilova iz Australije i Britanka Naomi Broady (95. mjesto). Bio je ovo drugi meč Ane protiv Mladenović i druga pobjeda. Prvu je ostvarila 2015. u Tokyju kada je bila bolja sa 6:0, 3:6 i 6:3.

Na 'desetki' Mladenović je prva zaprijetila u prvom setu. Imala je u četvrtom gemu break loptu, potom u šestom gemu tri break lopte. Ana je svaki put imala odgovor, a kad je u devetom gemu izborila svoju prvu break loptu, za razliku od Mladenović, to je znala iskoristiti. Potom je servirala i dobila prvi set.

U drugom gemu drugog seta opet je Mladenović imala tri prilike za break i vodstvo 2:0, a kad nije uspjela, već u idućem gemu jest Ana, koja je isto napravila i u petom gemu, izborila te iskoristila break loptu te povela sa 4:1. Servirala je potom Ana za 5:1. Imala u tom šestom gemu vodstvo 40:15, ali je Mladenović uspjela preokrenuti i prvi (i jedini) put u meču oduzeti servis 19-godišnjoj Dubrovkinji. Međutim, u sedmom gemu novi break Ane, koja je u osmom gemu zaključila posao te ostvarila svoju petu pobjedu u šestom nastupu u 2017. godini (prve četiri je izborila na WTA turniru u Aucklandu).

- Bilo je vruće. Mladenović je bila nervozna. Meni nije išao drugi servis pa sam imala malo više duplih pogrešaka, ali sam je u igri pritiskala tako da ona nije mogla razvijati poen. To je urodilo plodom. U drugom setu je bilo malo lakše u odnosu na prvi - rekla je Ana, koja će u srijedu, 18. siječnja opet igrati protiv Mladenović, ali ovaj put u parovima. Ana igra s Belindom Benčić iz Švicarske, a Mladenović s Francuskinjom Caroline Garcia. Mladenović i Garcia su prve nositeljice Australian Opena u ženskim parovima. Prošle godine su osvojile Roland Garros, na US Openu izgubile finale, u Wimbledonu stigle do četvrtfinala, a na Australian Openu do 3. kola.

Ana će susret 2. kola protiv Gavrilove ili Broady igrati u četvrtak, 19. siječnja.

24. travanj 2024 13:56